V Siegburgu je zagorelo ob železniški progi

Vsaj 40 poškodovanih in več kot sto oškodovanih zaradi posledic požara.
Fotografija: Ogenj se je zaradi dolgotrajne suše hitro razširil na stanovanjske objekte v bližini. FOTO: Oliver Berg/Afp
Odpri galerijo
Ogenj se je zaradi dolgotrajne suše hitro razširil na stanovanjske objekte v bližini. FOTO: Oliver Berg/Afp

V nemškem mestu Siegburg, ki leži le slabih 15 kilometrov severovzhodno od mesta Bonn, je zagorela trasa ob železniški progi. Poškodovanih je vsaj 40 oseb, ogenj pa se je začel širiti na stanovanjske objekte v neposredni bližini. Po podatkih tamkajšnje policije je zaradi požara oškodovanih vsaj 100 ljudi, dejansko škodo še ocenjujejo.



»Pričelo je goreti grmičevje ob progi, ogenj pa se je kmalu razširil na stanovanjske hiše v bližini,« pojasnjujejo pristojni policisti, ki so že evakuirali vse prebivalce v nevarnosti. Vzrok požara ostaja zaenkrat še nepojasnjen, po prvih podatkih pa ocenjujejo, da je požar zanetila iskrica, ki jo je povzročil vlak. Zaradi izjemne suše se je ogenj hitro razširil, s požarom pa se bori okrog 300 gasilcev. Na pomoč je priskočil tudi helikopter, prebivalcem pa svetujejo, naj zaprejo okna in vrata ter izklopijo klimatske naprave.

Zaradi dolgotrajne suše se je ogenj hitro razširil. Po trenutnih podatkih je zagorelo vsaj osem hiš: 



Vsi medkrajevni vlaki med Kölnom in Frankfurtom imajo speljane obvoze, poleg tega pa je požar upočasnil tudi regionalne in hitre vlake, saj ponekod zaradi ovir prihaja tudi do 90-minutnih zamud.




 

Preberite še:

Komentarji: