V Splitu znova prometni kolaps, kolone od Trogirja do Makarske

Trenutno se je z avtomobilom nemogoče prebiti do Splita.
Fotografija: Obvozov, predvsem to velja za pot od Trogirja do Splita, ni, piše Slobodna Dalmacija. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Obvozov, predvsem to velja za pot od Trogirja do Splita, ni, piše Slobodna Dalmacija. FOTO: Aleš Černivec/Delo

Kombinacija datumskega približevanja festivala Ultra in dejstva, da je slabo vreme turiste pregnalo s plaž, je v največjem mestu Dalmacije in – ne le bližnji – okolici povzročilo prometni kolaps, poroča Slobodna Dalmacija.

Vozniki, ki so na redakcijo tega časopisa poročali od stanju na cestah, so poročali o kolonah, ki segajo od Trogirja do Omiša, izredna gneča je tudi južneje, od Makarske do Omiša. Taksisti so sporočili, da je dostop do letališča Resnik ali splitskega pristanišča trajektov praktično nemogoč.



Blokiran je tudi javni potniški prevoz. Poročajo o dvajseterici avtobusov podjetja Promet, ki so obstali na mestu in ne morejo ne naprej ne nazaj, saj so kolone nepremične.

Vse, kar so lahko voznikom in bralcem svetovali na portalu Slobodne Dalmacije, je, da se oborožijo z izdatno mero potrpežljivosti oziroma da ne sedejo za volan, če ni nujno. Ker obvozov, predvsem to velja za pot od Trogirja do Splita, ni.
 

Komentarji: