V strelskem napadu v Teksasu ubitih sedem ljudi

Ranjenih je bilo 21 ljudi. Motiv napadalca, sredi svojih tridesetih let, ki ga je s strelom policija ustavila, še ni znan.
Fotografija: V strelskem napadu je bilo ranjenih 21 ljudi, med njimi 3 policisti in sedemnjastmesečni malček. FOTO: AFP
Odpri galerijo
V strelskem napadu je bilo ranjenih 21 ljudi, med njimi 3 policisti in sedemnjastmesečni malček. FOTO: AFP

Po tem, ko sta v prvem avgustovskem vikendu ZDA pretresla dva strelska napada: v teksaškem El Pasu, v katerem je bilo ubitih 22 ljudi, in v Ohiu, kjer je strelec življenje vzel devetim ljudem, je v soboto zvečer okoli 20. ure po lokalnem času pretresel nov strelski napad. V streljanju na naključne mimoidoče je bilo ubitih najmanj sedem ljudi, 21 ljudi pa je ranjenih, med njimi tudi trije policisti in sedemnajstmesečni malček, poroča BBC. Iz bolnišnice v Odessi so sporočili, da je sedem poškodovanih v resnem stanju.

Bolnišnica v Odessi, kamor so odpeljali ranjene po strelskem napadu. FOTO: AFP
Bolnišnica v Odessi, kamor so odpeljali ranjene po strelskem napadu. FOTO: AFP


Policija je sporočila, da se je vse skupaj začelo, ko je lokalna policija vozilo ustavila na avtocesti med mestoma Midland in Odessa. Napadelec je sprva ustrelil policista, kateri ga je želel ustaviti, nato pa je začel  na več lokacijah naključno streljati na številne motoriste in druge mimoidoče. Kasneje je napadalec zapustil svoj avto in ukradel poštni tovornjak ter nadaljeval s streljanjem.

Policija je napadalca ustavila in ubila na parkirišču kompleksa kinodvoran, kjer je streljal na obiskovalce v avtomobilih in mimoidoče. FOTO: Reuters
Policija je napadalca ustavila in ubila na parkirišču kompleksa kinodvoran, kjer je streljal na obiskovalce v avtomobilih in mimoidoče. FOTO: Reuters


Policiji je napadalca s strelom uspelo ustaviti pred kino kompleksom. Motiv napadalca, belopoltega moškega sredi svojih 30-ih, ni jasen, še navaja BBC.



Teksaški pravobranilec Ken Paxton je dejal, da je zgrožen videti to nesmiselno dejanje, Teksaški guverner Greg Abbott pa je dejal, da ne bodo pustili, da Teksas preplavita »sovraštvo in nasilje«. Dejal je, da bodo prebivalci Texasa, kot vedno, v odzivu na tragedijo stopili skupaj. Predsednik Donald Trump je po napadu tvitnil, da so organi pregona in FBI popolnoma angažirani, kasneje pa je podpredsednik Mike Pence dejal, da ostajata Trump in njegova administracija trdno odločena, da bosta sodelovala z voditelji obeh strank v kongresu, da bi sprejela ukrepe, s katerimi se bodo lahko spoprijeli in soočili s to nadlogo množičnega grozodejstva v državi.

Preberite še:

Komentarji: