V tovornjaku, ki je prišel iz Bolgarije, našli 39 trupel

Policija je v Angliji v zabojniku tovornjaka odkrila 39 trupel; 25-letnega irskega voznika so že aretirali zaradi suma umora.
Fotografija: FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Ben Stansall/AFP

Na vzhodu Anglije v Essexu je policija v zabojniku tovornjaka našla 39 trupel. Reševalci so policijo o tem obvestili danes ponoči nekaj pred drugo uro po lokalnem času, po tem, ko so tovornjak našli v industrijskem parku Waterglade na vzhodni aveniji Grays, poroča BBC.

Voznika tovornjaka, 25-letnika iz Severne Irske so aretirali, sumijo ga umora. Voznik bo tako v času preiskave ostal v policijskem priporu. Po informacijah tamkajšnje policije gre za trupla 38 odraslih ljudi in enega otroka, policija želi identificirati žrtve, vendar predvidevajo, da bo to dolgotrajen postopek.

FOTO: Ben Stansall/AFP
FOTO: Ben Stansall/AFP


Tovornjak, ki je prišel iz Bolgarije, je mejo Velike Britanije prestopil v soboto, in sicer v Holyheadu na severozahodu Walesa, ki je eno od glavnih pristanišč za trajekte z Irske.

Kraj dogodka so zagradili, zaprt je tudi industrijski park Waterglade. Oglasil se je premier Boris Johnson, ki je dejal, da je bil osupel ob informaciji o tem tragičnem dogodku ter dodal, da notranje ministrstvo tesno sodeluje s policijo. da bi ugotovili, kaj se je zgodilo.

FOTO: Peter Nicholls/Reuters
FOTO: Peter Nicholls/Reuters


Izvršni direktor britanskega združenja cestnih prevoznikov Richard Burnett je dejal, da so žrtve našli v hladilni prikolici tovornjaka, v kateri so bile temperature lahko nižje od minus 25 Celzija. Pogoje v notranjosti je opisal kot »popolnoma grozne,« poroča BBC.

Tiskovni predstavnik bolgarskega zunanjega ministrstva je potrdil, da je bil tovornjak registriran v Bolgariji. »Tovornjak Scania je bil registriran v Varni pod imenom podjetja, ki je v lasti irskega državljana,« je dejal. Dodal je, da po navedbah policije ni zelo verjetno, da bi šlo za Bolgare.

Preberite še:

Komentarji: