V zgradbi ruske obveščevalne službe se je razstrelil moški, ena smrtna žrtev

Po prvih informacijah naj bi moški, ki je vstopil v zgradbo, iz nahrbtnika vzel neidentificirani predmet, ki mu je eksplodiral v rokah.
Fotografija: Oblasti so zaradi eksplozije okrepile varovanje v vseh javnih institucijah v Arhangelsku. Fotografija je simbolična. FOTO: Anton Vaganov/Reuters
Odpri galerijo
Oblasti so zaradi eksplozije okrepile varovanje v vseh javnih institucijah v Arhangelsku. Fotografija je simbolična. FOTO: Anton Vaganov/Reuters

V zgradbi ruske obveščevalne službe (FSB) v središču mesta Arhangelsk na severu Rusije se je danes razstrelil 17-letni moški, pri čemer je ta umrl, še trije uslužbenci FSB pa so ranjeni. Ruske oblasti dogodek obravnavajo kot teroristično dejanje.

Po prvih informacijah naj bi moški, ki je vstopil v zgradbo Zvezne varnostne službe (FSB), iz nahrbtnika vzel neidentificirani predmet, ki mu je eksplodiral v rokah. Pri tem je umrl, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po navedbah oblasti gre za 17-letnega lokalnega prebivalca.

Tiskovna predstavnica FSB za območje Arhangelska Jelizaveta Semušina je za rusko tiskovno agencijo Tass dejala, da žrtev eksplozije ni uslužbenec obveščevalne službe. So pa trije utrpeli različne poškodbe, enega od njih bodo operirali.

Oblasti so zaradi eksplozije okrepile varovanje v vseh javnih institucijah v Arhangelsku.

O napadu je bil obveščen tudi ruski predsednik Vladimir Putin, je povedal njegov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Komentarji: