Wow Air odpovedal vse lete, potniki se morajo znajti sami

Vijoličastih islandskih letal od danes ne bo več na nebu, ukinitev poslovanja ocenjujejo za najnovejši udarec področju nizkocenovnih letov.
Fotografija: Izvršni direktor Skuli Mogensen s stevardesama v boljših časih Wow Aira. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Odpri galerijo
Izvršni direktor Skuli Mogensen s stevardesama v boljših časih Wow Aira. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters

Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Wow Air je danes ukinil vse lete. Ta poteza bo udarila tisoče potnikov, ki se bodo morali znajti po svoje, ekonomske težave podjetja pa ocenjujejo za najnovejši udarec področju nizkocenovnih komercialnih letov.



Vijoličastih letal z velikimi belimi napisi Wow od danes ne bo več mogoče uzreti na nebu, v podjetju so potnike napotili k preverjanju letov drugih ponudnikov. »Nekatera podjetja v takšnih okoliščinah ponujajo znižane cene. Tovrstne informacije bomo objavili takoj, ko bo mogoče,« so zapisali skupaj z napotki, naj se v primeru zahtev po vrnitvi denarja za že plačane vozovnice, če so poskrbeli za zavarovanje, obrnejo na banke ali turistične agencije.

Če bi imeli zahteve do samega Wow Aira, pa: »V primeru bankrota morajo biti pritožbe vložene pri administratorju/stečajnem upravitelju.«
 

Nizkocenovni leti v krizi


Ali je podjetju, znanemu predvsem po nizkih cenah poletov med Evropo in ZDA, usojen bankrot ali ne, še ni znano. V zadnjem obdobju je iskalo dokapitalizacijo, a so dogovori z Icelandairom padli v vodo.

Sektor nizkocenovnih letov je, kot piše Buisiness Insider, v krizi. Lanski oktober je prinesel potop nordijske družbe Primera Air, predlanskim sta propadla britanski Monarch Airlines in Air Berlin.

Komentarji: