Za en evro po sanjsko hiško na Sicilijo

Oblasti želijo oživiti mestece Sambuca, ki je bilo nekoč že precej živahno.
Fotografija: Sambuca je mestece na Siciliji. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Sambuca je mestece na Siciliji. FOTO: Shutterstock

Želite sanjsko hiško na Siciliji? Ni problema, vaša je lahko za vsega en evro. Samo odpraviti se morate v prijetno sicilijansko mestece Sambuca, se oglasiti pri županu in zaživeli boste lahko na vrhu hriba s pogledom daleč po mediteranskem otoku.



Razlog je povsem logičen – mestne oblasti želijo oživiti mestece, ki je bilo nekoč že precej živahno, v zadnjih letih pa se ljudje odseljujejo v večja mesta, kjer so si našli boljše pogoje za življenje.

Nakup lahko opravite takoj, samo dostaviti morate en evro. »V nasprotju z drugimi mesti, ki to počnejo samo zaradi propagande, mi resnično ponuja hiše samo za en evrov,« je rekel Giuseppe Cacioppo, župan Sambuce. »Mi nismo zgolj posredniki med starimi in novimi lastniki. Če želite hišo, jo boste tudi imeli.«

Cerkvica v Sambuci. FOTO: Shutterstock
Cerkvica v Sambuci. FOTO: Shutterstock


Ni vse tako preprosto


A bilo bi prelepo, če bi bilo vse tako preprosto. Kupci se morajo namreč zavezati, da bodo hišo tudi obnovili v naslednjih treh letih v vrednosti najmanj petnajstih tisoč evrov, obenem morajo plačati varščino v višini pet tisoč evrov, ki pa jo bodo dobili nazaj po končani obnovi.

Kljub temu župan Sambuce zagotavlja, da kupcem (in obnoviteljem) ne bo žal. »Sambuca je mesto sijaja,« je rekel. »To je plodno zemljišče. Nahajamo se v naravnem rezervatu, polnem zgodovine. Blizu imamo prelepe plaže, je tiho in mirno, zato je to pravi kraj, če se želite odklopiti od norega sveta.«

Komentarji: