Za vključevanje v promet čakali več kot uro

Pot s trajektom od Supetra (na Braču) do Splita je bila 15 minut krajša kot potem tičanje v avtomobilski koloni.
Fotografija: Gneča iz splitskega pristanišča. FOTO: Dalmacija danas/Facebook
Odpri galerijo
Gneča iz splitskega pristanišča. FOTO: Dalmacija danas/Facebook

Odhod na dopust naj bi ljudi sprostil in jih napolnil z novo energijo, toda zaradi gneče največkrat postanejo še bolj nervozni. V Sloveniji lahko tako vsak konec tedna opazujemo, kako zastaja promet, nič drugače pa ni niti pri naših južnih sosedih.

Na Hrvaškem skoraj vsak dan poročajo o zastojih na mejnih prehodih in na cestah proti morskim letoviščem, pestro pa je tudi na izvozih iz pristanišč.



Težave imajo predvsem v Splitu, kjer so poskušali s spremenjeno prometno usmeritvijo izboljšati pretočnost v pristanišču, a kaj, ko je zdaj še večja gneča iz pristanišča do mesta.



Tako poročajo, da včasih avtomobili v koloni stojijo tudi dobro uro. Na portalu Dalmacija danas so predstavili nedeljsko dogajanje, ko so avtomobile s trajekta spustili ob 20.20, v promet pa so se lahko vključili šele ob 21.25.

»Ko smo prišli s trajekta, je bil še dan, ko smo bili v prometu, pa noč,« je dejala ena od jeznih bralk portala Dalmacija danas.

In še ena primerjava – pot s trajektom od Supetra (na Braču) do Splita je bila 15 minut krajša kot potem tičanje v avtomobilski koloni.  

Dolge kolone so tudi na hrvaških mejnih prehodih. FOTO: Jure Eržen/Delo
Dolge kolone so tudi na hrvaških mejnih prehodih. FOTO: Jure Eržen/Delo

Komentarji: