Zakaj je 29-letnik ukradel letalo, še ni povsem jasno

Direktor Alaska Air Gropu je danes v izjavi dejal, da je imel Russel, kot zaposleni, legalen dostop do letališča, in da po njihovih informacijah ni imel licence za letenje.
Fotografija: Ameriške oblasti so ovrgle, da bi šlo za terorizem, in že takoj ob ugrabitvi izjavile, da naj bi imel mladenič samomorilska nagnjenja.
FOTO: Jason Redmond/AFP
Odpri galerijo
Ameriške oblasti so ovrgle, da bi šlo za terorizem, in že takoj ob ugrabitvi izjavile, da naj bi imel mladenič samomorilska nagnjenja. FOTO: Jason Redmond/AFP

Moški, ki je v Seattlu ukradel prazno letalo in nato dobro uro po vzletu strmoglavil na otoku Kreton v južnem Puget Sondu, je bil zaposlen na letališču in je zato imel poln in legaln dostop do letališča, so sporočile oblasti.

29-letni Richard Russel je za Horizon Air delal že več kot tri leta, kot mehanik pa je skrbel za popravilo in čistočo letal in tovora.

Richard Russell. FOTO: Reuters
Richard Russell. FOTO: Reuters


Kontrolerji so kmalu po njegovem nenapovedanem letu to opazili. Na letališčih, kjer je vse strogo načrtovano vnaprej, se je potniško letalo namreč nenapovedano začelo pripravljati na vzlet. Izkazalo se je, da ga je ukradel 29-letni mehanik, zaposlen na tem letališču. Z njim je poletel proti otoku, kjer je strmoglavil, letalo pa so nato zajeli plameni. 29-letnik je v nesreči umrl.

Kmalu po vzletu sta ga na njegovem letu spremljala ameriški bojni letali F-15, ki sta ga poskušali usmerjati stran od naseljenih območij. Ameriške oblasti so ovrgle, da bi šlo za terorizem, in že takoj ob ugrabitvi izjavile, da naj bi imel mladenič samomorilska nagnjenja.





Richardova družina je v izjavi dejala, da so presenečeni in imajo zlomljeno srce. »Morda je težko verjeti, vendar je bil Beebo, kot je bil vzdevek 29-letnika, topel, sočuten človek.« Bil je zvest mož, ljubeč sin in dober prijatelj, so zapisali. Tudi sodelavci so ga opisali kot prijetnega človeka.

Direktor Alaska Air Gropu je danes v izjavi dejal, da je imel Russel, kot zaposleni, legalen dostop do letališča in da po njihovih informacijah ni imel licence za letenje ter da niso vedeli, da bi znal pilotirati tako kompleksno letalo.

Preberite še:

Komentarji: