Zaradi suma kaznivih dejanj prijeli direktorja Hrvaške radiotelevizije

Hrvaška policija je v Zagrebu prijela več oseb, med njimi glavnega direktorja HRT Kazimirja Bačića. Prijeli so tudi več županovih nekdanjih sodelavcev.
Fotografija: Kazimir Bačić je med pridržanimi. FOTO: Ronald Gorsic/Cropix 
Odpri galerijo
Kazimir Bačić je med pridržanimi. FOTO: Ronald Gorsic/Cropix 

Hrvaška policija je danes v Zagrebu prijela več oseb, med njimi tudi glavnega direktorja Hrvaške radiotelevizije (HRT) Kazimirja Bačića, poročajo hrvaški mediji. Neuradno gre menda za preiskavo sumov kaznivih dejanj, povezanih s prejšnjo mestno upravo, ki jo je vodil pokojni župan Milan Bandić. Prijeli so več nekdanjih Bandićevih sodelavcev.

V zagrebški mestni upravi so potrdili, da so pripadniki hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) danes začeli preiskavo na sedežu mestne uprave. Zagrebški župan Tomislav Tomašević je dejal, da podpirajo neodvisno delovanje pravosodnih organov.

Domnevno naj bi šlo za malverzacije s stojnicami med zagrebškim božičnim in novoletnim sejmom. FOTO: Nikolina Vuković Stipanićev/Cropix
Domnevno naj bi šlo za malverzacije s stojnicami med zagrebškim božičnim in novoletnim sejmom. FOTO: Nikolina Vuković Stipanićev/Cropix


Hrvaški mediji poročajo, da so policisti aretirali več nekdanjih Bandićevih sodelavcev, ki so domnevna kazniva dejanja zagrešili konec prejšnjega in v prvi polovici letošnjega leta. Med njimi so tudi nekateri znani vojni veterani. Menda je šlo za malverzacije s stojnicami med zagrebškim božičnim in novoletnim sejmom ter nekatere druge posle Bandićeve uprave, je poročal novičarski portal index.hr.

Med aretiranimi je tudi šef HRT Bačić, ki je menda povezan z vodilnimi osebami iz zagrebške tovarne žarnic (Tež), ki so vodile domnevno sporne gradbene projekte v Zagrebu, ob sklicevanju na neuradne vire poroča Jutarnji list na svoji spletni strani. Večernji list pa ugiba, da je Bačić osumljen korupcije oziroma sklepanja sporne pogodbe s Težem. Policisti so zgodaj zjutraj začeli tudi preiskavo Bačićevega stanovanja, ki se nahaja v eni od elitnih zagrebških sosesk.

Komentarji: