Nevihte znova udarile, intervencije od Štajerske do Bele krajine

Meteorna voda je znova zalivala stanovanjske objekte in ceste, veter je znova podiral drevesa ter odkrival strehe. Tudi gasilcem.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Agencija RS za okolje je za danes popoldne in v zgodnjih večernih urah za severno in vzhodno polovico države znova napovedala povečano verjetnost za krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Za večino slovenskega ozemlja so do izteka nedelje izdali oranžno opozorilo.

Krajevna neurja so se na različnih delih države začela v popoldanskih urah. Kot je poročal portal neurje.si, so se prve krajevne nevihte pojavile na severu, zatem je močnejša nevihta udarila v delu Zasavja, s centrom nad območjem Trbovelj. Prav tako je nekoliko močnejša nevihta prešla Pohorje, naslednja pa je nastala nad delom Ljubljanske kotline, severozahodno od Domžal. Zajela je tudi Ljubljano.


 

Do 18 ure 55 intervencij


Prva neurja so sicer del Slovenije zajela že okoli 15.30, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Do 18. ure so zabeležili 55 dogodkov v občinah Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi. Posredovali so gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.



Kot poročajo, je meteorna voda zalivala prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta.

Večji del države so nevihte že prešle, nazadnje je Uprava RS za zaščito in reševanje poročala o intervencijah v Beli krajini. V občini Črnomelj v okolici Dragatuša in Brdarcev gasilci odstranjujejo podrta drevesa in pokrivajo strehe na treh objektih.

Njihovi kolegi v kraju Gradac v občini Metlika pa se posvečajo lastnemu objektu, saj je veter veter razkril streho na gasilskem domu. Na tamkajšnje ceste je padlo več dreves, gasilci in dežurni delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice.



FOTO: Arso
FOTO: Arso



Jutri večinoma sončno


Jutri bo povečini sončno. Predvsem v gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.

Komentarji: