Zrušila se je šola, umrlo je sedem otrok

Nesreča se je zgodila le nekaj minut po začetku pouka v ponedeljek. Poškodovanih je 64 otrok, med njimi sta dva utrpela resnejše poškodbe.
Fotografija: Sorodniki čakajo pred policijskimi trakovi blizu lokacije, kjer se je porušila stavba. FOTO: Tony Karumba/AFP
Odpri galerijo
Sorodniki čakajo pred policijskimi trakovi blizu lokacije, kjer se je porušila stavba. FOTO: Tony Karumba/AFP

Najmanj sedem otrok je umrlo v Keniji, potem ko se je nanje zrušila lesena konstrukcija šole v glavnem mestu Nairobi, 64 otrok  pa je poškodovanih. Nesreča se je zgodila le nekaj minut po začetku pouka, poroča BBC.

»Obžalujemo, da smo danes zjutraj izgubili sedem življenj, tik pred začetkom pouka ob 8. uri, ko s poukom začnejo učenci od 5. do 8. razreda, stari med deset in štirinajst let,« je na kraju nesreče dejal George Magoha, tajnik kabineta za izobraževanje.
Magoha je še dodal, da so 64 otrok odpeljali v bolnišnico, dva od njih pa sta utrpela resnejše poškodbe.

Ko se je zrušilo prvo nadstropje, je bilo pod zrušeno leseno konstrukcijo ujetih več otrok, reševanje pa je bilo oteženo tudi zato, ker se je okoli šole nagnetlo ogromno ljudi, ki so opazovali, kaj se je zgodilo.



Direktor šole Moses Ndirangu je za nesrečo okrivil gradnjo kanalizacije v bližini šole, kar je po njegovem prepričanju oslabilo temelje šole.

Televizijske postaje so pokazale posnetke reševalcev, ki so v šoli premetavali kovinske plošče in betonske plošče ter v reševalno vozilo nosili bele torbe. FOTO: Tony Karumba/AFP
Televizijske postaje so pokazale posnetke reševalcev, ki so v šoli premetavali kovinske plošče in betonske plošče ter v reševalno vozilo nosili bele torbe. FOTO: Tony Karumba/AFP


V šoli se pritožujejo zaradi počasnega ukrepanja reševalcev, a kot je razvidno s fotografij, je bilo reševanje resnično oteženo zaradi prevelike gneče radovednežev. Kljub temu se domačini pritožujejo, da so morali preživele reševati sami, svojci pa sploh ne vedo, kam naj se obrnejo po informacije.

Komentarji: