Zadnja volilna napoved pred dnevom D

Mladina je objavila zadnjo napoved pred volitvami. Na prvo mesto se bo po njihovih rezultatih uvrstila SDS, le za 4 odstotke bo zaostala Jankovićeva lista.

Objavljeno
02. december 2011 21.44
Posodobljeno
02. december 2011 21.44
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si

Javnomnenjsko raziskavo je za tednik Mladina opravila agencija Ninamedia. Največ glasov na nedeljskih državnozborskih volitvah naj bi tudi po teh rezultatih pripadlo stranki SDS. Njihov odstotek glasov bi bil 28,6. Presenetljivo bi za prvim mestom in mandatarstvom le za dobre 4 odstotke zaostala Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića s 24,6 odstotka glasov.

Tretje mesto bi zasedli Socialni demokrati, ki bi po napovedi Mladine prejeli 14, 3 odstotka glasov. Četrti najboljši rezultat pa bi dosegla Državljanska lista Gregorja Viranta z 8,1 odstotka glasov. Slovenska ljudska stranka bi po tej napovedi šprehitela Desus, obe pa bi se uvrstili v parlament. Rezultata nad parlamentarnim pragom in povratka v državni zbor pa Mladina ne napoveduje Novi Sloveniji. Kratko bi potegnili tudi manjši stranki leve koalicije, Zares in LDS, ki ji po dvajsetih letih sodelovanja v parlamentu po napovedih ne bo uspelo priti v parlament.