Predstavitvena informacija

6 nepogrešljivih aplikacij za vsak pametni telefon

Pametnim telefonom in drugim podobnim napravam gre zahvala, da je naš prezaposleni vsakdanjik vsaj nekoliko znosnejši.

Objavljeno
29. julij 2020 08.41
Posodobljeno
29. julij 2020 08.41
Galaxy A51 in A71 pametna telefona imata kar štiri kamere. FOTO: Samsung
Če se ozremo nazaj, se z nasmehom spomnimo, kako smo svoje prve mobilne telefone, tako imenovane cegle ali tiste na preklop, uporabljali za klice, sporočila in se kratkočasili z igranjem preprostih igric, kakršna je na primer kača.

Zdaj je povsem drugače, saj so telefoni postali večnamenski; ne služijo le večji povezanosti in dosegljivosti, temveč so naš računalnik, televizija, štoparica, budilka, beležka, kamera, fotoaparat, osebni trener in še bi lahko naštevali. Ker so vse bolj zmogljivi telefoni vedno bolj razširjeni, tudi ne dosegajo več nujno vrtoglavih cen, saj njihova raba postaja nekaj čisto običajnega; kot na primer tudi to, da so najnovejši že opremljeni s tehnologijo 5G in umetno inteligenco.

In vse to je dodana vrednost telefonov, ki sodobne razlikuje od preteklih – njihove že tako napredne funkcije pa dopolnjujejo številne aplikacije, ki so pogosto vanje že vgrajene ali pa si jih naložimo iz katere od »trgovin«.

Med njihovimi največjimi ponudniki je velikan Google – predstavljamo vam šest takšnih, ki so se izkazale za nepogrešljive. Dobra novica je, da so vse že prednaložene na nove Samsung pametne telefone, ki s svojimi vrhunskimi lastnostmi – med njimi prednjačijo brezkončni zaslon, inovativne kamere in nadpovprečno zmogljiva baterija – osvetlijo njihov najvišji potencial.
 

Ko vedno veš, kje si in kam greš
 

Nekaj posebnega je v vožnji po neznani pokrajini ali prvem sprehodu po mestu, ki ga nismo nikoli prej obiskali. Naključno odkrivanje novih kotičkov se pogosto zgodi prav, kadar se izgubimo; spraševanje domačinov za pot se lahko razvije v prav zanimiv, prijeten pogovor in zemljevid v roki je kot karta, na kateri se izrisuje pot do skritega zaklada.

Aplikacija Google Zemljevidi čara ne odvzame, le olajša vam iskanje: z njo vedno veste, kje ste; kako priti do točke B in kako dolgo bo trajalo, na poti vas usmerja in za lažjo orientacijo ponuja tudi ulični pogled oz. street view.

Aplikacije navadno pospešijo praznjenje baterije. To je še posebej neprijetno, kadar smo nekje, kjer telefona ne moremo polniti, in ostanemo brez, ko ga najbolj potrebujemo. Te težave ne bo z najnovejšimi Samsung pametnimi telefoni, saj imajo izredno zmogljivo baterijo, ki zdrži ves dan, njena dodatna prednost pa je, da se tudi hitro napolni.

 

Videoklici najboljše kakovosti
 

Kjer koli ste, naj bo to na dih jemajoči destinaciji, ki jo želite v živo deliti z drugimi, ali doma, od koder želite poklepetati s prijateljico, ki je že dolgo niste videli – z videoklicem je izkušnja telefonskega pogovora nadgrajena in obogatena. Z Google Duo aplikacijo bo najvišje kakovosti, svoje pa dodajo tudi tehnične lastnosti telefona, s katerim klic opravljate.

Vrhunsko izkušnjo videoklica v zvoku in sliki z Google Duo aplikacijo vam zagotavljajo najnovejši Samsung pametni telefoni iz Galaxy S, Galaxy Note in Galaxy A serij.

Galaxy A31 se lahko pohvali z brezkončnim U-zaslonom, na katerem lahko klic predvajate od roba do roba na velikem 16,26-centimetrskem FHD+ Super AMOLED zaslonu, ki se odlično prilega vaši roki. Ultra široka kamera z 8 milijoni svetlobnih pik pa bo zajela kar 123 stopinj kota pogleda. Galaxy A21s ima 16,51-centimetrski HD brezkončni O-zaslon, A41 pa 15,49-centimetrski Super AMOLED brezkončni U-zaslon. Zadnja iz te serije, A51 in A71 pa imata zaslon velikosti kar 17,02 in 16,51 centimetra!

Tudi Galaxy S20 zagotavlja širok objektiv, s katerim lahko v klic vključite vso družino. V FHD-kakovosti klepetate z do osmimi prijatelji naenkrat – vse, kar morate storiti, je, da odprete Duo aplikacijo – ker je združljiva z vsemi operacijskimi sistemi, lahko klepetate s komer koli.

Najboljši, najsodobnejši in največji – 16- oz. več kot 17-centimetrski kinematografski brezkončni – Samsung zaslon doslej, s katerim bo izkušnja videoklica brezhibna, pa imajo pametni telefoni iz serije Note.

 

image
Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung


Varni na vsakem koraku


Uporaba pametnih telefonov prinaša tudi tveganja, saj gre za izjemno povezane, zato pa tudi sledljive naprave. Na to smo se sicer večinoma že navadili in sprejeli kot del sveta, v katerem živimo. Da se vseeno počutimo varnejše, pa poskrbi Google Play Protect, ki vašo napravo preverja in se prepriča, da imate vedno najnovejši operacijski in varnostni sistem ter najnovejše različice najljubših aplikacij. Dnevno pregleda in preveri več kot 100 milijard aplikacij. Varuje nas med brskanjem in preprečuje tveganim spletnim mestom ogrožanje vaših naprav. Ponuja tudi možnost najdi mojo napravo.


Razvedrilo vedno pri roki
 

YouTube je ena najbolj priljubljenih aplikacij za razvedrilo in preživljanje prostega časa ob poslušanju glasbe, meditaciji; za poslušanje zanimivih predavanj, ogled oddaj, celo filmov, spremljanje vplivnežev, kuharskih receptov in podobno. Z Galaxy napravo dobite brezplačno uporabo storitve YouTube Premium, da boste lahko uživali v gledanju videoposnetkov ali poslušanju glasbe brez oglasov in brez povezave.

Tudi vi snemate videe? S telefonom Samsung Galaxy S20, katerega kamero poganja umetna inteligenca, zajamete vse podrobnosti in osupljive barve. Omogoča 8K-snemanje, s katerim bodo vaši posnetki profesionalni, po zaslugi integriranih zmogljivosti 5G pa jih boste naložili na YouTube neverjetno hitro.

Kinematografsko izkušnjo gledanja videov pa ponuja Galaxy A21s s 16,51-centimetrskim (6,5-palčnim) HD brezkončnim O-zaslonom in Dolby Atmos zvokom. Telefon vključuje glavno kamero z 48 milijoni svetlobnih pik, ultra široko kamero z 8 milijoni svetlobnih pik in makro kamero z 2 milijonoma svetlobnih pik, ki omogočajo zajemanje profesionalnih posnetkov. Stopnjo više pa vaše posnetke poneseta Galaxy A51 in A71 s kar štirimi kamerami in funkcijo super stabilnosti, ki odstranjuje tresenje, ne glede na to, ali snemate premikajoče se stvari ali se premikate vi. Tudi, ko hodite ali tečete za svojimi hišnimi ljubljenčki, super stabilnost omogoča zajetje vsakega trenutka.

Ustvarjalcem vsebin pa je na roko pisan tudi Galaxy Note10, ki je zagotovilo, da boste s svojimi kreacijami izstopali na družbenih omrežjih.


image
Serija Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung

 

Vaš osebni planer
 

Ker imamo telefon vedno in povsod s seboj, ga mnogi že uporabljajo tudi za zapiske, vnašanje dogodkov in opomnikov v koledar in podobno. Pri tem vam lahko dodatno pomaga Google Keep, osebni planer, ki zapiše tudi vaše glasovne ukaze, ustvari zapise in organizira vaše sestanke.

Pri Samsungu pa so razvili telefon, ki je namenjen prav temu – učinkovitemu krmarjenju med poslovnim in zasebnim življenjem. »Galaxy Note že od začetka vključuje najboljše tehnologije in funkcije. Zato Galaxy Note10 ponuja zmogljivo tehnologijo, ki uporabnikom zagotavlja novo raven produktivnosti in ustvarjalnosti,« je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT- in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »Sleherni element Galaxy Note10 pametnega telefona je zasnovan tako, da uporabnikom omogoča doseči več. Ne glede na to, ali končujete večji projekt v službi, zajemate in urejate videoposnetke ali igrate svoje najljubše mobilne igre, Galaxy Note10 omogoča, da to naredite hitreje in boljše.«


image
FOTO: Samsung

 

Fotografije, vredne všečkov
 

Današnji telefoni imajo že tako napredne kamere, da se lahko kosajo z vrhunskimi fotoaparati. Poleg tega je fotografiranje z njimi priročno, saj imamo telefon pri sebi na vsakem koraku in ne zavzame veliko prostora. Za piko na i že tako vrhunske fotografije lahko tudi obdelamo v raznih aplikacijah, kot je na primer Snapseed, ki zagotavlja najvišjo kakovost obdelave, preden jih objavimo na facebooku ali instagramu in z njimi osvajamo svoje sledilce.

Fotografirajte kot profesionalec s telefoni Samsung
Najnovejše Samsung pametne telefone odlikujejo prefinjene kamere z več milijoni svetlobnih pik, ki zagotavljajo ločljivost, ostrino in barvno pestrost.

Samsung Galaxy A41 ima npr. glavno kamero z 48 milijoni svetlobnih pik, makro kamero s 5 milijoni svetlobnih pik, ultra široko kamero z 8 milijoni svetlobnih pik; sprednja kamera s 25 milijoni svetlobnih pik pa ima funkcijo sprotnega ostrenja za osupljive selfieje.

Družini Galaxy A pametnih telefonov pa sta se letos pridružila še A51 in A71 z nadgrajenimi lastnostmi, ki le še potrjujejo, zakaj je serija A med najbolj priljubljenimi med pametnimi telefoni na splošno. Telefona imata brezkočni Super AMOLED O-zaslon ter kar štiri kamere: glavno, ultra široko z 123-stopinjskim vidnim poljem, makro, ki omogoča fokus na podrobnosti, in globinsko s funkcijo ostrenja, ki zamegli ozadje in prilagodi globino polja ter omogoči umetniške posnetke. 

Posebnost in revolucionarna novost pa je gotovo serija Galaxy S20 s popolnoma novo arhitekturo kamer, ki združuje umetno inteligenco z inovativnim Samsung slikovnim senzorjem – največjim doslej – in tako zagotavlja izjemno kakovost posnetkov.


image
FOTO: Samsung


Vrhunski najnovejši Samsung pametni telefoni so že na voljo v trgovinah, in to po dostopnih cenah. Preverite ponudbo na samsung.si