Predstavitvena informacija

6 nepogrešljivih aplikacij za vsak pametni telefon

Pametnim telefonom in drugim podobnim napravam gre zahvala, da je naš prezaposleni vsakdanjik vsaj nekoliko znosnejši.
Fotografija: Galaxy A51 in A71 pametna telefona imata kar štiri kamere. FOTO: Samsung
Odpri galerijo
Galaxy A51 in A71 pametna telefona imata kar štiri kamere. FOTO: Samsung

Če se ozremo nazaj, se z nasmehom spomnimo, kako smo svoje prve mobilne telefone, tako imenovane cegle ali tiste na preklop, uporabljali za klice, sporočila in se kratkočasili z igranjem preprostih igric, kakršna je na primer kača.

Zdaj je povsem drugače, saj so telefoni postali večnamenski; ne služijo le večji povezanosti in dosegljivosti, temveč so naš računalnik, televizija, štoparica, budilka, beležka, kamera, fotoaparat, osebni trener in še bi lahko naštevali. Ker so vse bolj zmogljivi telefoni vedno bolj razširjeni, tudi ne dosegajo več nujno vrtoglavih cen, saj njihova raba postaja nekaj čisto običajnega; kot na primer tudi to, da so najnovejši že opremljeni s tehnologijo 5G in umetno inteligenco.

In vse to je dodana vrednost telefonov, ki sodobne razlikuje od preteklih – njihove že tako napredne funkcije pa dopolnjujejo številne aplikacije, ki so pogosto vanje že vgrajene ali pa si jih naložimo iz katere od »trgovin«.

Med njihovimi največjimi ponudniki je velikan Google – predstavljamo vam šest takšnih, ki so se izkazale za nepogrešljive. Dobra novica je, da so vse že prednaložene na nove Samsung pametne telefone, ki s svojimi vrhunskimi lastnostmi – med njimi prednjačijo brezkončni zaslon, inovativne kamere in nadpovprečno zmogljiva baterija – osvetlijo njihov najvišji potencial.
 

Ko vedno veš, kje si in kam greš
 

Nekaj posebnega je v vožnji po neznani pokrajini ali prvem sprehodu po mestu, ki ga nismo nikoli prej obiskali. Naključno odkrivanje novih kotičkov se pogosto zgodi prav, kadar se izgubimo; spraševanje domačinov za pot se lahko razvije v prav zanimiv, prijeten pogovor in zemljevid v roki je kot karta, na kateri se izrisuje pot do skritega zaklada.

Aplikacija Google Zemljevidi čara ne odvzame, le olajša vam iskanje: z njo vedno veste, kje ste; kako priti do točke B in kako dolgo bo trajalo, na poti vas usmerja in za lažjo orientacijo ponuja tudi ulični pogled oz. street view.


 

Videoklici najboljše kakovosti
 

Kjer koli ste, naj bo to na dih jemajoči destinaciji, ki jo želite v živo deliti z drugimi, ali doma, od koder želite poklepetati s prijateljico, ki je že dolgo niste videli – z videoklicem je izkušnja telefonskega pogovora nadgrajena in obogatena. Z Google Duo aplikacijo bo najvišje kakovosti, svoje pa dodajo tudi tehnične lastnosti telefona, s katerim klic opravljate.


 

Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung
Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung


Varni na vsakem koraku


Uporaba pametnih telefonov prinaša tudi tveganja, saj gre za izjemno povezane, zato pa tudi sledljive naprave. Na to smo se sicer večinoma že navadili in sprejeli kot del sveta, v katerem živimo. Da se vseeno počutimo varnejše, pa poskrbi Google Play Protect, ki vašo napravo preverja in se prepriča, da imate vedno najnovejši operacijski in varnostni sistem ter najnovejše različice najljubših aplikacij. Dnevno pregleda in preveri več kot 100 milijard aplikacij. Varuje nas med brskanjem in preprečuje tveganim spletnim mestom ogrožanje vaših naprav. Ponuja tudi možnost najdi mojo napravo.


Razvedrilo vedno pri roki
 

YouTube je ena najbolj priljubljenih aplikacij za razvedrilo in preživljanje prostega časa ob poslušanju glasbe, meditaciji; za poslušanje zanimivih predavanj, ogled oddaj, celo filmov, spremljanje vplivnežev, kuharskih receptov in podobno. Z Galaxy napravo dobite brezplačno uporabo storitve YouTube Premium, da boste lahko uživali v gledanju videoposnetkov ali poslušanju glasbe brez oglasov in brez povezave.



Serija Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung
Serija Samsung Galaxy S20 FOTO: Samsung

 

Vaš osebni planer
 

Ker imamo telefon vedno in povsod s seboj, ga mnogi že uporabljajo tudi za zapiske, vnašanje dogodkov in opomnikov v koledar in podobno. Pri tem vam lahko dodatno pomaga Google Keep, osebni planer, ki zapiše tudi vaše glasovne ukaze, ustvari zapise in organizira vaše sestanke.



FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

 

Fotografije, vredne všečkov
 

Današnji telefoni imajo že tako napredne kamere, da se lahko kosajo z vrhunskimi fotoaparati. Poleg tega je fotografiranje z njimi priročno, saj imamo telefon pri sebi na vsakem koraku in ne zavzame veliko prostora. Za piko na i že tako vrhunske fotografije lahko tudi obdelamo v raznih aplikacijah, kot je na primer Snapseed, ki zagotavlja najvišjo kakovost obdelave, preden jih objavimo na facebooku ali instagramu in z njimi osvajamo svoje sledilce.



FOTO: Samsung
FOTO: Samsung


Vrhunski najnovejši Samsung pametni telefoni so že na voljo v trgovinah, in to po dostopnih cenah. Preverite ponudbo na samsung.si