Predstavitvena informacija

Ali na spletu res ne bomo več varni?

Obdajata nas dva viharja – politično-geografski in kiber-politični.
Fotografija: Foto Internet
Odpri galerijo
Foto Internet

Zdi se, kot da nihče več ne zaupa nikomur, fragmentiran spletni svet pa zaznamujeta sumničavost in zmeda. Spletna varnost je na razpotju in odločiti se je treba, v katero smer naj gre njen razvoj. Odločitev, ki bo oblikovala prihodnost industrije in varnost spletnega prostora, ni enostavna.

Spletna varnost je na razpotju. Prva pot vodi v »balkanizacijo«, ki prinaša fragmentacijo in izolacijo industrije. Gre za naraven odgovor na strah in nezaupanje, a v primeru spletne varnosti pomeni tudi naraščajoče politično posredovanje ter razpad mednarodnih projektov in sodelovanja. Takšen scenarij bi lahko pomenil, da države v boju proti globalnim spletnim grožnjam ostanejo same. Uporabniki bi se v tem primeru spopadli z višjimi stroški, saj bi podjetja iskala načine za povračilo denarja, ki bi ga izgubila zaradi spletnega kriminala. Manjša možnost izbire in omejena konkurenca, ki sicer spodbuja inovacije, bi privedli do šibkejše zaščite.

Preberite več na: https://svetkapitala.delo.si/inovacije/bo-fragmentacija-spodkopala-spletno-varnost-6598 - svetkapitala.si