Facebook z najhujšimi motnjami delovanja v zgodovini omrežja

Po vsem svetu so se pri delovanju facebooka in instagrama pojavljale težave.
Fotografija: Ste opazili nedelovanje facebooka in instagrama? FOTO: Dado Ruvic/Reuters
Odpri galerijo
Ste opazili nedelovanje facebooka in instagrama? FOTO: Dado Ruvic/Reuters

Facebook se je v zadnjih urah soočil z najhujšimi motnjami delovanja v svoji zgodovini, navaja BBC. Kar nekaj ur se niso pojavljale objave na družbenem omrežju, kar je nekaterim povzročalo sive lase, spet drugi so Zuckerbergove težave pospremili s humorjem.

Delovala ni stran, prav tako ne obe sporočilni aplikaciji, okrnjeno je bilo tudi delovanje instagrama. Kaj je povzročilo težave, še niso objavili. So pa zanikali govorice z drugih družbenih omrežij, da jim je težave povzročil hekerski napad, znan pod kratico DDoS, ko določeno storitev napadejo z navalom objav in obiska, zaradi česar nato storitev pade.

Težave so se začele včeraj okoli 17. ure. Spletna stran facebooka se je odprla, a uporabniki niso mogli objavljati, instagram pa se sploh ni osveževal. Messenger se v spletni verziji ni naložil, v mobilni je omogočal pošiljanje sporočil, vendar so bile težave, sploh če so uporabniki hoteli poslati fotografije, podobno se je dogajalo tudi na whatsappu.

Prekinitev delovanja je bila globalna. Za fizične osebe seveda (razen nekaj slabe volje) prekinitev delovanja nima velikih posledic, drugače je za podjetja, ki jim facebook posredno pomeni največji vir zaslužka.

No, twitter je na drugi strani še vedno deloval in mnogi so si dali duška.







Komentarji: