Predstavitvena informacija

Klasično ali video zvonjenje, to je zdaj vprašanje?

Druge pogosto označujemo na podlagi njihovih izbir.

Objavljeno
14. november 2019 14.17
Posodobljeno
14. november 2019 14.18
Želite izstopati? Namestite si video zvonenje. FOTO: Huawei
Sem spadajo slog oblačenja, hrana in pijača, prevladujoča barva, priljubljene znamke, morda celo ton glasu, smeh in nemalokrat tudi melodija zvonjenja telefona. 

Trend nastavljanja najrazličnejših glasbenih podlag ali znanih skladb za melodijo zvonjenja je aktualen že vrsto let, tudi izbira je vsak dan pestrejša. Toda če bi res radi izstopali, potem si omislite video zvonjenje.

Z video zvonjenji postanejo telefonski klici zabavnejši, hkrati pa je to relativno nov način poosebljanja naprave. S to funkcijo telefona, ki jo omogoča tudi najnovejša naprava Huawei nova 5T, namreč na zelo sofisticiran način izrazite svojo osebnost, zato je nikakor ne spreglejte. Funkcijo uporabite, ko pripravljate video posnetke, ki jih boste uporabili kot osnovo za tako imenovane »video tone zvonjenja«. Lahko so že na napravi, jih z njo posnamete ali pa jih prenesete s spleta. Paziti pa morate, da so pravega formata. Fotografije v formatih .gif, .jpeg ali .png namreč niso primerne. 

Kako do video zvonjenja na Huawei nova 5T

image
FOTO: Huawei


Korak 1: Zaženite nastavitve in v njih poiščite razdelek Zvoki (nastavitve -> zvoki).

Korak 2: Če imate v telefonu dve kartici SIM, v tem koraku izberite možnost spreminjanja melodije zvonjenja za kartico SIM 1 ali SIM 2. 

image
FOTO: Huawei


Korak 3: Izberite možnost Video toni zvonjenja in na zaslonu se bo prikazal seznam primernih video posnetkov. Če jih ni, bo zaslon prazen. 

image
FOTO: Huawei


Korak 4: V tem koraku izberite video, ki vam ustreza. Vstopili boste v »orodje« za urejanje, v katerem lahko spremenite, kako bo video prikazan in kako bo zvenel ob dohodnih klicih. 

image
FOTO: Huawei

Korak 5: Ko ste zadovoljni z izbiro, pritisnite ikono za potrditev v spodnjem desnem kotu. S tem ste običajno melodijo zvonjenja zamenjali z videom. Zdaj lahko nastavite še video zvonjenje za kartico SIM 2, če jo imate. Lahko je isti za obe ali pa za vsako nastavite drugačnega.

Pametni telefon Huawei nova 5T podpira prikaz video zvonjenja na celotnem zaslonu, dokler je ta posnet v »portretnem« načinu. Sicer lahko uporabite tudi video posnetke drugih formatov, vendar bodo takšni prikazani le na delu zaslona. 

Nekaj o novi Huawei novi 5T
Ta pametni telefon ima na zadnji strani štiri kamere. Glavno s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik dopolnjujejo kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik in ultra širokokotnim objektivom ter še dve z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih pik. 

Nova 5T ima torej odličen fotoaparat, kjer še posebno izstopa napreden nočni način fotografiranja, ki občutno izboljša kakovost fotografij pri šibki svetlobi. 

Velik 6,22-palčni (15,8 cm) zaslon tehnologije IPS se lahko pohvali z ločljivostjo 2440 x 1080 slikovnih pik in sega do robov naprave. 

Zmogljivo in predvsem gladko delovanje naprave zagotavlja procesor Kirin 980, ki med drugim vključuje tudi tehnologijo GPU Turbo za gladko poganjanje mobilnih iger. Uporabniku pa je na voljo kar 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika. 

Pametni telefon Huawei nova 5T ima baterijo kapacitete 3750 mAh, ki podpira hitro polnjenje SuperCharge z močjo 22,5 W. Potrebnih je namreč le 30 minut, da prazna baterija doseže 50-odstotno napolnjenost. Tipalo prstnega odtisa je na bočnem robu nove 5T, ki je na voljo v treh barvah: modri (Crush Blue), vijoličasti (Midsummer Purple) in črni. Priporočena maloprodajna cena telefona pa znaša 469 evrov.

Že razmišljate o darilih?
Če se odločate za pametni telefon Huawei nova 5T, razmislite še o novi pametni uri Huawei Watch GT 2, ki je že na voljo v različici premera 46, manjša premera 42 mm pa bo na voljo konec meseca novembra. Je namreč naravna sopotnica telefona, saj se bodo nanj presneli zbrani podatki o dnevni telesni dejavnosti in zapisanih vadbah. Telefona vam tudi ne bo treba vzeti s sabo na rekreacijo, če želite med vadbo poslušati glasbo. Na udobne brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3 bo glasbene datoteke predvajala ura, ki ima na pomnilniku dovolj prostora za kar 500 glasbenih datotek.