Odtujeni osebni podatki pol milijarde gostov največje hotelske verige

Večina odtujenih podatkov je vsebovala imena, telefonske številke, naslove spletne pošte, številke potnih listov ter nekatere podatke o rezervaciji.
Fotografija: Marriott International je po prevzemu verige Starwood, ki vključuje hotele W hotels, Sheraton, Le Meridien in Four Points by Sheraton, leta 2016 postal največja hotelska veriga na svetu z več kot 5800 nepremičninami. FOTO: Andres Martinez Casares/Reuters
Odpri galerijo
Marriott International je po prevzemu verige Starwood, ki vključuje hotele W hotels, Sheraton, Le Meridien in Four Points by Sheraton, leta 2016 postal največja hotelska veriga na svetu z več kot 5800 nepremičninami. FOTO: Andres Martinez Casares/Reuters

V enem največjih nepooblaščenih vdorov v podatkovne baze so bili odtujeni osebni podatki pol milijarde registriranih gostov hotelske verige Marriott International. Iz družbe, ki ima sedež v ZDA, so sporočili, da je bil nepooblaščen vdor opravljen prek njihove divizije Starwood, in to prvič že leta 2014.

Marriott International je po prevzemu verige Starwood, ki vključuje hotele W hotels, Sheraton, Le Meridien in Four Points by Sheraton, leta 2016 postal največja hotelska veriga na svetu z več kot 5800 nepremičninami. Večina odtujenih podatkov je vsebovala imena, telefonske številke, naslove spletne pošte, številke potnih listov ter nekatere podatke o rezervaciji, v nekaterih bazah pa so bili tudi zakodirani podatki o plačilnih karticah.

Preberite še:

Komentarji: