Predstavitvena informacija

Pet funkcionalnosti Huawei Watch GT 2

Najnovejša pametna ura je trenutno eden najbolje prodajanih tehnoloških kosov.
Fotografija: Pametna ura Huawei Watch GT 2 se zgleduje po klasičnih in elegantnih urah. FOTO: Huawei
Odpri galerijo
Pametna ura Huawei Watch GT 2 se zgleduje po klasičnih in elegantnih urah. FOTO: Huawei

Večja od dveh različic najnovejše pametne ure Huawei Watch GT 2 46 mm je po dobrih dveh tednih prodaje v Sloveniji postala eden najbolje prodajanih tehnoloških kosov. Z rjavim ali črnim paščkom je treba zanjo odšteti 249,99 evra. V teh dneh se začne prodaja nekoliko manjše ure s premerom 42 mm.

Na trgu je veliko športnih zapestnih in pametnih ur. Zanje se najpogosteje odločajo uporabniki, ki bi radi natančno spremljali svoje zdravstveno stanje, pa tudi športni navdušenci, ki si zapisujejo dosežke v različnih športnih disciplinah. Pomembno je, kako neuničljiva je naprava, trajanje baterije pa tudi oblika. Ta mora izstopati in biti hkrati primerna za nošenje v prostem času ali v bolj formalnih trenutkih. 

Za lažji izbor prave športne ure predstavljamo pet funkcij, ki jih uporabniki opredeljujejo kot najpomembnejše. 

Merjenje srčnega ritma
Srčni utrip je eden od osnovnih telesnih znakov med dejavnostjo, ki nedvoumno pove, ali ste vadili optimalno ali pa bi se lahko bolj potrudili. Analiza srčnega utripa ščiti tudi pred nepotrebnimi tveganji, ki se lahko pojavijo, če med dejavnostjo presežete omejitve svojega telesa. Žal pa številne naprave niso sposobne profesionalno in natančno obdelati podatkov tipala ter jih pravilno prikazati. Tehnologija Huawei TruSeen zagotavlja natančno merjenje srčnega utripa v realnem času, saj se zanaša na metodo samoučenja in naprednega tipala v uri. 

Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei
Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei


Za natančnost skrbijo trije satelitski sistemi
Spremljanje poti med vadbo je ena največkrat uporabljenih funkcij nosljivih naprav. A tudi najdražje športne zapestnice in pametne ure niso dovolj natančne, še posebej ko vadite v središču velikega mesta. 

Da bi se tej težavi izognili, je Huawei po podrobni analizi potreb uporabnikov sklenil, da bo njegova nova ura za določanje zemljepisnega položaja uporabljala kar tri satelitske navigacijske sisteme – GPS, GLONASS in GALILEO. Rezultat je viden v pametni uri Huawei Watch GT 2, ki hitreje in natančneje izračuna položaj, ne glede na to, kje ste. 

Natančnost spremljanja poti pomaga, da učinkovito načrtujete vadbo in hitreje izboljšate svoje telesne sposobnosti. 

Baterija za »dolge proge«
Baterije pametnih ur običajno zdržijo do največ dva dni, kar je za uporabnike lahko velika težava. Temu se lahko izognete, če izberete uro Huawei Watch GT 2. Namenjena je uporabnikom, ki podirajo rekorde, hkrati pa je tudi sama podrla rekord v trajanju baterije. S polno napolnjeno baterijo lahko deluje tudi do dva tedna z vključenim inteligentnim nadzorom srčnega utripa in funkcijo prikaza obvestil s pametnega telefona. Poleg tega lahko tedensko opravite do 30 minut telefonskih pogovorov prek povezave Bluetooth, do 30 minut poslušate glasbo, do 90 minut beležite športno dejavnost ali imate vključeno natančno zaznavanje kakovosti spanja. Ob polni obremenitvi, ko deluje tudi s sprejemom satelitske navigacije, pa zdrži do 30 ur. Dovolj časa, da pretečete ultramaraton od starta do cilja. 

Dolga avtonomija ure je mogoča zaradi energijsko učinkovitega procesorja Kirin A1, velike baterije in lahkega operacijskega sistema. 

Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei
Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei


Tudi počitek je pomemben del vadbe
Eden najbolj kritičnih elementov učinkovite vadbe, na katerega pa velikokrat pozabimo, je počitek. Ura Huawei Watch GT 2 ima vgrajeno funkcijo analiziranja kakovosti spanja. Huawei je namreč razvil napredno tehnologijo TruSleep, ki prepozna težave, ki jih ima med spanjem veliko ljudi. TruSleep spremlja faze spanja – globoko spanje, rahlo spanje, fazo REM in prebujanje – ter na podlagi rezultatov oceni kakovost spanja in prikaže priporočila za izboljšanje, ki so ga pripravili priznani raziskovalci središča DBIOM na ustanovi Harvard Medical School. 

Prilagodljiv dizajn!
Pri izbiri najboljšega vadbenega pomočnika pa ne smete gledati le na tehnične podatke in zbirko možnosti, ki jih naprava ima, pomembno je tudi, kako je videti. Dizajn, podrobnosti izdelave, barve, uporabljeni materiali – vse to vpliva, ali bo naprava ustrezala vašemu modnemu slogu, posredno pa tudi na dobro počutje in samozavest. 

Huawei Watch GT 2 se neposredno zgleduje po klasičnih in hkrati elegantnih urah, pri tem pa je z debelino 10,7 mm tanjša od izdelkov tekmecev. Zaslon premera dobrih 3,5 cm (1,39 palca) ter ločljivosti 454 x 454 slikovnih pik pa je rezultat najnovejše tehnologije AMOLED. 



Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei
Pametna ura Huawei Watch GT 2 FOTO: Huawei