Twitter bo blokiral račun, če boste ime spremenili v Elon Musk

Gre za ukrep Twitterja proti prevarantskim botom.
Fotografija: Elon Musk FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk FOTO: Brian Snyder/Reuters

Elon Musk je na twitterju med bolj dejavnimi  in priljubljenimi. To so začeli spretno izkoriščati tudi nepridipravi, ki so se pojavili po objavah šefa avtomobilskega podjetja Tesla in vesoljskega podjetja SpaceX. Prevare je bilo bolj ali manj hitro opaziti, saj ima resnični Musk preverjen račun, kar je označeno z modro kljukico, da nekaj ni v redu, je jasno tudi, če nekoliko natančneje pogledate samo uporabniško ime internetnega bota. 



Boti so se praviloma pojavili kot odgovor na tvit resničnega Muska, opremljeni so bili z njegovo sliko, imenom in zapisom, da v znak veselja ob dobrih novicah podarja po izjemno ugodnem razmerju kriptovalute (primer ene izmed prvih »izmenjav«: pošljite mi od 0,5 do 4 ETH (kriptovaluta ether) in vam nazaj pošljem od 5 do 40 ETH«). Ker je Musk priljubljen, se je vedno našlo nekaj žrtev, ki je nasedlo. Podobni spletni boti so se pojavljali tudi pod drugimi znanimi imeni in Twitter je moral ukrepati. Nad hitrostjo in pojavnostjo botov je bil impresioniran tudi sam Musk: 


In kaj bo zdaj storil Twitter? 


Avtomatično bo zablokiral nepreverjene račune, ki svoje prikazano ime spremenijo v Elon Musk, sploh, če sam račun ni povezan z nobeno telefonsko številko. Twitter bo nato zahteval vpis CAPTCHA in telefonsko številko, da bo račun znova aktiven. Za zdaj še ni jasno, ali podobno velja tudi za ostale znane, ki so tarče botov. 

Komentarji: