Ustanovitelja aplikacij HQ Trivia in Vine našli mrtvega

Colin Kroll je bil star 34 let. 
Fotografija: Colin Kroll FOTO: Bryan Steffy/AFP
Odpri galerijo
Colin Kroll FOTO: Bryan Steffy/AFP

Soustanovitelja priljubljene mobilne aplikacije HQ Trivia in videoplatforme Vine Colina Krolla so v newyorškem stanovanju našli mrtvega. Star je bil 34 let.

Krolla je našla policija, ki jo je v stanovanje napotilo njegovo dekle, da preverijo, kako je z njim. Policija je našla njegovo truplo, ob njem pa več zdravil, navaja spletni portal TMZ.

Pri podjetju HQ so potrdili njegovo smrt: »Danes smo izvedeli za smrt našega prijatelja in ustanovitelja Colina Krolla. Naše misli so z njegovo družino in prijatelji v teh izjemno težkih časih.«

»Toliko talenta je imel in toliko je že dosegel. Velika izguba je to,« je za New York Times dejal njegov oče Alan Kroll.

34-letnik je HQ Trivio, mobilno spletno igro, ustanovil z Rusom Yusupovom, ki se je spominu na prijatelja poklonil na twitterju: »Za vedno se ga bom spominjal kot prijaznega človeka z velikim srcem. Svet in internet sta bila zaradi njega boljša kraja.«

HQ Trivia je kviz, ki poteka v živo, ima pa tudi bogat nagradni sklad. Kviz so gostila tudi nekatera slavna imena od Jimmyja Kimmla do Berta iz priljubljene Sezamove ulice. Aplikacija je bila v prvih mesecih po predstavitvi leta 2017 izjemno priljubljena, letos se je število oboževalcev že drastično zmanjšalo.

Kroll je bil tudi soustanovitelj platforme Vine, ki ga je leta 2012 kupil Twitter.

Komentarji: