Velika predstavitev novih Apple izdelkov

V novi uri tudi EKG-monitor, ki omogoča spremljanje stanja srca. 

Objavljeno
12. september 2018 20.43
Posodobljeno
13. september 2018 10.43
»Takšni dnevi so magični, saj vam lahko predstavimo najnovejše inovacije,« je v uvodnem delu predstavitve povedal Tim Cook. FOTO: Marcio Jose Sanchez/Ap
P.V.
P.V.
Ameriški tehnološki velikan Apple je na težko pričakovanem dogodku leta razkril tri nove mobilne telefone, iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR, ter novi pametni uri Apple S4 in OS 5. »Takšni dnevi so magični, saj vam lahko predstavimo najnovejše inovacije,« je v uvodnem delu predstavitve povedal prvi mož Appla Tim Cook, čigar podjetje se približuje mejniku dveh milijard prodanih ios naprav.

image
Predstavili so tudi tri nove mobilne telefone iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. FOTO: Justin Sullivan/Afp


Na posebnem, v zlato barvo odetem dogodku Apple Special Event: Gather Around v gledališču Steve Jobs je operativni direktor Jeff Williams tehnološkim navdušencem med drugim predstavil dve novi pametni uri.

image
Applova ura je prva pametna ura, ki omogoča grafični izpis srčnega delovanja v obliki elektrokardiograma (EKG). FOTO: Stephen Lam/Reuters


Večja različica Applove pametne ure četrte serije ima 30 odstotkov večji zaslon, a je kljub temu manjša od predhodnice in njen zaslon tanjši. Tudi zvočnik je 30 odstotkov glasnejši, mikrofon pa so premaknili na nasprotno stran, da bi preprečili odmevanje. Vgradili so dvakrat hitrejši 64-bitni dvojedrni procesor, ki lahko zazna padec uporabnika ter s pomočjo aplikacije pokliče kontaktno osebo. Vgradili so še nove funkcije, ki omogočajo spremljanje stanja srca.

image
Pametna telefona iPhone XS in iPhone XS Max v Slovenijo prihajata 28. septembra. FOTO: Marcio Jose Sanchez Ap


Tako so ponudili trgu prvo pametno uro, ki omogoča grafični izpis srčnega delovanja v obliki elektrokardiograma (EKG).