Youtube zaostruje pravila potrjevanja računov

Marsikateremu youtuberju je platforma že napovedala preklic potrditve računa.
Fotografija: Zaostreni kriteriji potrjevanja računov bodo predvidoma začeli veljati oktobra. FOTO: Lionel Bonaventure/AFP
Odpri galerijo
Zaostreni kriteriji potrjevanja računov bodo predvidoma začeli veljati oktobra. FOTO: Lionel Bonaventure/AFP

Po twitterju in instagramu pravila za potrjevanje računov zaostruje še youtube, spletna platforma za deljenje videoposnetkov. Kot so pojasnili na twitterju, spremembe uvajajo zaradi lažjega prepoznavanja uradnih računov.

Do pred kratkim je veljalo, da lahko za potrditev računa zaprosi vsak uporabnik, ki ima na youtubu več kot 100.000 sledilcev, po novem pa ne bo dovolj, da uporabniški račun pripada dejanskemu ustvarjalcu, umetniku, javni osebi ali podjetju, ki jih predstavlja, temveč morajo biti lastniki računov tudi 'širše znani' zunaj youtuba, navaja časopis New York Times. Spremembe bodo predvidoma obveljale oktobra, platforma pa bo prav tako nadomestila aktualni znak, ki priča o avtentičnosti uporabnika, z novim, bolj prepoznavnim.



Youtube je o napovedi preklica potrditve računa že obvestil marsikaterega (manj slavnega) uporabnika, youtuberja. Ti so, kot navajajo na spletni strani časopisa, ogorčeni in razočarani, čeprav se na odločitev platforme lahko pritožijo. Prepričani, da bodo brez znaka, ki bi pričal o avtentičnosti njihovega računa, izgubili sledilce, youtube obtožujejo, da »se obnaša kot korporacija« ter da uporabnike deli na »prvo- in drugorazredne«, saj so, denimo, najbolj vidna mesta spletne strani rezervirana za komentarje uporabnikov s potrjenim računom.

Komentarji: