Youtubov pregled leta na poti k neslavnemu rekordu (VIDEO)

Ob ogledu videoposnetka youtube rewind 2018 je v štirih dneh na gumb »ni mi všeč« pritisnilo 7,17 milijona ljudi.

Objavljeno
10. december 2018 19.10
Posodobljeno
10. december 2018 19.12
Letošnji rewind se je v štirih dneh zavihtel na drugo mesto večne youtubove lestivce največkrat nevšečkanih (ang. dislike) videov. FOTO: twitter/youtube
December ni le mesec praznovanj, temveč tudi mesec pogledov nazaj. K temu sodijo najrazličnejše lestvice: kdo je v preteklem letu najbolj zaznamoval neko področje, kdo se je najbolj izkazal, koga smo najpogosteje gledali ali poslušali. Youtube zato od leta 2010 vsakega decembra objavi videoposnetek youtube rewind, v katerem zajame največkrat ogledane posnetke, trende, glasbo in dogodke, ki so zaznamovali iztekajoče se leto.

Youtube rewind 2018: everyone controls rewind je v manj kot tednu dni zaradi svojih pomanjkljivosti postal najbolj znan rewind vseh časov.

Nanj se je vsul plaz kritik, iz njega so se začeli norčevati na družbenih omrežjih. Njegovim ustvarjalcem so očitali, da so pozabili na nekatere najvplivnejše osebnosti na youtubu, kot so Logan Paul, Shane Dawson in Šved Felix Kjellberg, čigar kanal PewDiePie ima 75 milijonov naročnikov, največ med vsemi. Švedski youtuber se je že odzval, rekoč: »Skoraj vesel sem, da me ni v tem grozljivo slabem videoposnetku.«Še večji »dosežek« rewinda 2018 je, da je od 6. decembra, ko je izšel, do danes kar 7,17 milijona ljudi ob njegovem ogledu pritisnilo na gumb »ni mi všeč«. S tem se je zavihtel na drugo mesto večne youtubove lestivce največkrat nevšečkanih (ang. dislike) videov. Pred njim je le Baby, veliki hit Justina Bieberja izpred osmih let, na gumb »ni mi všeč« pritisnilo 9,19 milijona ljudi.

Na tem mestu velja opozoriti, da ima Baby 49, rewind 2018 pa 78 odstotkov nevšečkov.Letošnji posnetek se začne približno takole. »Če bi lahko izbiral, bi v rewind dal fortnite in Marquesa Brownleeja,« reče Will Smith. V naslednjem trenutku Brownlee (youtuber, znan predvsem po svojih videoposnetkih, v katerih komentira tehnološke novosti) že sedi na letečem avtobusu. Ali je res tako slab, presodite sami.