V centru Artros magnetna resonanca na najsodobnejši napravi

Magnetna resonanca velja za najbolj uporabno diagnostično metodo v ortopediji.

Objavljeno
01. april 2016 16.40
Zelo podrobno prikaže vezi, kite, mišice, hrustance, živčevje in žilje. Zato se zdravnik ortoped zanjo odloči, kadar sumi na okvaro ali poškodbe mehkih tkiv in hrustanca. Slika namreč pokaže že nekaj milimetrske spremembe v tkivih.
Preiskava je še posebej primerna za prikaz globokih notranjesklepnih struktur, kot so križne vezi kolena ali sklepne ovojnice ramena. Nepogrešljiva je tudi pri diagnosticiranju bolečin v hrbtenici.

V centru za ortopedijo in športne poškodbe Artros za slikanje z magnetno resonanco uporabljajo najsodobnejšo napravo, ki omogoča tudi najzahtevnejše preiskave.

Naprava za slikanje notranje zgradbe telesa uporablja magnet, radijske valove in računalnik. Pacient pri tem ni izpostavljen škodljivim rentgenskim žarkom kot pri rentgenskem slikanju ali računalniški tomografiji. Zato velja za varno preiskavo, ki jo je mogoče večkrat ponoviti, brez kakršnegakoli tveganja za pacienta.

 

Preiskavo opravi radiološka inženirka. Pacient pred slikanjem odloži vse kovinske predmete in se oblečen uleže na preiskovalno mizo. Zaradi hrupa si natakne slušalke, potem pa čim bolj nepremično leži v tunelu. Preiskava v povprečju traja pol ure.

Pravočasna in pravilna diagnoza pogosto pomembno prispeva k načrtovanju in rezultatu zdravljenja. V centru Artros lahko preiskavo z magnetno resonanco samoplačniško opravite že v nekaj dneh, brez čakalne vrste. Naročite se tukaj.

Več informacij na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in na spletni strani http://artros.si/.