EY nagrada odličnosti za družinsko podjetje 2021 podjetju Intra lighting

Primorsko podjetje po treh desetletjih prevzema druga generacija v družini, ki še naprej dosega mednarodne uspehe.
Fotografija: Biti izbran za zmagovalca je velika čast, še posebej, ker v podjetništvu ne obstajata srebrna in bronasta medalja, vedno je samo zlata – ali si dobil posel ali si samo vlagal, pa ga nisi dobil, pravi Marino Furlan, ustanovitelj in predsednik podjetja Intra lighting. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Biti izbran za zmagovalca je velika čast, še posebej, ker v podjetništvu ne obstajata srebrna in bronasta medalja, vedno je samo zlata – ali si dobil posel ali si samo vlagal, pa ga nisi dobil, pravi Marino Furlan, ustanovitelj in predsednik podjetja Intra lighting. FOTO: Tomi Lombar/Delo

EY Slovenija je z nagrado odličnosti za družinsko podjetje 2021 nagradila podjetje Intra lighting, ki je bilo sicer razglašeno tudi za Delovo podjetniško zvezdo 2019. Primorsko podjetje po treh desetletjih prevzema druga generacija v družini, ki še naprej dosega mednarodni uspeh, na leto proizvedejo 200.000 svetil in ustvarijo več kot 30 milijonov evrov prometa, so zapisali v obrazložitvi.

»Biti izbran za zmagovalca je velika čast, še posebej ker v podjetništvu ne obstajata srebrna in bronasta medalja, vedno je samo zlata – ali si dobil posel ali si samo vlagal, pa ga nisi dobil. Nagrada je vsekakor še večja spodbuda in motivacija,« je ob prejemu nagrade poudaril Marino Furlan, ustanovitelj in predsednik podjetja Intra lighting.

image_alt
Privilegij je ustvarjati svetlobo, ki izboljšuje življenje


Ne oblikujejo luči, ampak svetlobo

 
V podjetju imajo izoblikovano jasno poslanstvo, ki je hkrati tudi konkurenčna prednost: »Ne oblikujemo luči, pač pa svetlobo«. Podjetje je uspešen proizvajalec arhitekturnih svetil, ki jih trži v 68 državah po vsem svetu. V celotni skupini Intra lighting Group imajo zaposlenih več kot 380 ljudi, v matičnem podjetju v Šempetru pri Gorici pa 220. Pomembne vloge v podjetju, ki sta ga pred dobrimi 30 leti ustanovila Marino in Marjetka Furlan, prevzema druga generacija v družini. Sin Anej je direktor razvoja, hči Nika pa vodi projekte v trženju. Oba sta pred dvema letoma postala tudi solastnika podjetja.
 
Podjetje Intra lighting. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Podjetje Intra lighting. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Z inovativnostjo, zapisano v DNK podjetja, nenehno mislijo na kupca v iskanju boljših svetlobnih rešitev. Z razumevanjem trendov in z visokimi standardi kakovosti pospešeno vlagajo v najsodobnejše tehnologije, avtomatizacijo ter robotizacijo. Tesno sodelujejo z arhitekti, oblikovalci svetlobe, inženirji in oblikovalci interierjev po vsem svetu in za svoje izdelke prejemajo najuglednejša priznanja s področja oblikovanja. Svetila podjetja Intra lighting osvetljujejo prostore tudi največjih svetovnih multinacionalk, kot so Adidas, Facebook, Google, Microsoft, Volvo, Rolex. Razvojni naboj dopolnjujejo z mislijo na trajnost in ga povezujejo z motom 'Osvetljuj samo, ko je potrebno, kjer je potrebno in kolikor je potrebno',« je neodvisna izborna komisija pojasnila izbor letošnjega prejemnika nagrade odličnosti za družinsko podjetje. Sestavljajo jo prof. dr. Boštjan Antončič, predstojnik katedre za podjetništvo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, mag. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, in predsednik komisije Matjaž Čadež, ustanovitelj podjetij Halcom in MBILLS.

Podjetje Intra lighting. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Podjetje Intra lighting. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 
»Dobra tri desetletja obstoja praznuje primorsko podjetje Intra lighting, ki s svojimi inovacijami hkrati osvetljuje domače pisarne v Šempetru in Googlove v ZDA. Ni naključje, da tudi za tem uspehom stoji podjetniška družina z ekipo izjemnih sodelavcev. V letu, ko praznujemo tudi 30-letnico Slovenije, smo lahko še posebej ponosni na takšna slovenska družinska podjetja, mnogo njihovih začetkov sega prav v tista leta, danes pa ostajajo hrbtenica slovenskega gospodarstva,« pravi Mojca Emeršič, vodja družinskega podjetništva pri EY Slovenija, kjer so letos šestič zapored podelili nagrado odličnosti. Lani so nagradili podjetje Lotrič Meroslovje, pred tem pa Vivapen, Lumar IG, KLS Ljubno in Roto.

Preberite še:

Komentarji: