Evropska sredstva za mentorstvo

V treh letih bodo za razvoj mentorstva v socialnih podjetjih razdelili 3,2 milijona evrov.
Fotografija: Mentorstvo je v oporo zlasti socialnim podjetjem. FOTO Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Mentorstvo je v oporo zlasti socialnim podjetjem. FOTO Tadej Regent/Delo

Ministrstvo za gospodarstvo je objavilo razpis Mentorske sheme za socialna podjetja. Za izvedbo razpisa je namenilo skupno 3,2 milijona evrov. Evropski socialni sklad bo zanj prispeval 2,5 milijona evrov, in sicer 1,4 milijona evrov za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija in 1,1 milijona evrov za Zahodno Slovenijo. Namen razpisa je prek mentorjev kot pomembnega dela podpornega okolja za socialna podjetja prispevati k razvoju in profesionalizaciji socialnih podjetij.

Razpis je razdeljen na dva ločena sklopa, za spodbujanje mentorstva, mobilizacijo, motivacijo in proaktivno delovanje zaposlenih v socialnih podjetjih, kot tudi za krepitev usposobljenosti, znanja in kompetenc samih mentorjev. Na razpis se lahko prijavijo socialna podjetja, zadruge, nevladne organizacije, gospodarske družbe ali samostojni podjetniki, ki bodo prispevali k povečanju obsega dejavnosti in zaposlitev v sektorju socialnega podjetništva z mentorstvom.

Sredstva bodo črpali v treh letih, za letos je na voljo okoli 650 tisočakov, prihodnje leto 933 tisoč evrov in leta 2020 1, 6 milijona evrov. Prvo odpiranje bo 17. oktobra letos.

Komentarji: