Prvo srečanje strokovne komisije

Začenja se izbor letošnje deseterice nominirancev za Delove podjetniške zvezde.
Fotografija: Prvo srečanje strokovne komisije projekta Delove podjetniške zvezde. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Prvo srečanje strokovne komisije projekta Delove podjetniške zvezde. FOTO: Leon Vidic/Delo

Medijska hiša Delo bo 7. novembra, že tretje leto zapored, podelila prestižni kipec Delova podjetniška zvezda (DPZ). Prejelo ga bo zmagovalno podjetje, eno izmed desetih nominiranih malih in srednjih podjetij. Zmagovalca bo izbrala strokovna komisija, ki se je v torek tudi prvič sestala.

Predsednik komisije je Stojan Petrič, predsednik uprave družbe FMR in predsednik nadzornega sveta družbe Kolektor Holding, v njej pa so še ekonomist Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Aleš Cantarutti, predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar in Iztok Novak, direktor podjetja Polycom, ki je bil Delova podjetniška zvezda 2018, ter predstavniki uredništva.

Izbor desetih nominirancev bo opravljen na podlagi podatkov, ki jih bo pripravila strokovna partnerica projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Med njimi bomo izbirali podjetja, ki so poleg že omenjenega inovativna, izvozno in razvojno naravnana, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa mora znašati najmanj 35.000 evrov. Po koncu predstavitev vseh nominiranih podjetij bo potekalo tritedensko glasovanje bralcev, ki bodo glasovali za svojega favorita – ta bo prejel posebno plaketo.

Komentarji: