Predstavitvena informacija

Vaša pisarna med oblaki

Sodobna tehnologija je v marsičem olajšala naš vsakdan – tudi v poslu. Računalništvo v oblaku je že ena od tehnologij, ki prinaša prednosti za podjetnike. Pravi naslov za IT-rešitve je Telekom Slovenije.

Objavljeno
24. junij 2019 09.34
Posodobljeno
24. junij 2019 09.38
V Telekomu Slovenije pri razvoju ponudbe za mala in srednje velika podjetja zagotavljajo strokovno svetovanje in celostno IKT-podporo poslovanja, skladno z najnovejšimi razvojnimi trendi. Foto: Getty Images/istockphoto
Promo Delo
Promo Delo

Vpeljava novih rešitev v poslovne procese podjetja odpira tudi številna vprašanja. Načrtovanje informacijskega sistema je za vsako podjetje izziv, pri čemer je pri manjših nekako še večji kot pri velikih sistemih, ki imajo zaposlene lastne IT-strokovnjake. Posledično so podjetniki pogosto pred vprašanjem, katere IT-rešitve sploh potrebujejo in komu zaupati njihovo izdelavo. Marsikdo ne pomisli na to, da se s tem širokim področjem ukvarjajo tudi v Telekomu Slovenije. 

Dobra osnova
Na začetku se poraja vprašanje, katere so osnovne rešitve informacijske tehnologije, ki jih potrebuje vsako podjetje. »Z vidika IT-infrastrukture so za vsako podjetje, ne glede na njegovo velikost, ključnega pomena informacijska varnost, možnost dela kjerkoli in kadarkoli ter spletna vidnost,« odgovarjajo strokovnjaki za informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (IKT) iz Telekoma Slovenije, kjer vam vse navedeno zagotavljajo z rešitvami iz njihove ponudbe. 

Dobra osnova vsake naprave, ki jo povezujemo v splet, je po besedah Telekomovih strokovnjakov kakovostna zaščita s protivirusnim programom. »Kraje podatkov, virusi in zlonamerni programi se razvijajo hitreje kot kadarkoli in so tudi bistveno škodljivejši kot v preteklosti. Zato mora podjetje svoje digitalno imetje zaščititi, podobno kot poskrbi za svoje fizično imetje (poslovni prostori, službeni avto …). Pri Telekomu Slovenije v ta namen ponujamo protivirusno zaščito, ki omogoča ažurnost baze z rednimi posodobitvami. Program omogoča namestitev na več naprav (osebni računalnik, tablico, mobitel) z operacijskim sistemom Windows ali Android,« razložijo v Telekomu Slovenije. 

Učinkovito delo v ekipi
Kakovostno in učinkovito sodelovanje med zaposlenimi v podjetju omogočajo paketi Office 365, ki vključujejo zbirko Microsoft Office in druge napredne storitve z varnim dostopom, tudi na daljavo. Omogočajo delo na dokumentih več uporabnikov hkrati, 1 TB spletnega prostora v oblaku s storitvijo OneDrive in komunikacijo z več osebami hkrati prek programa Skype for business. Ob tem so vsa orodja dostopna s katerekoli naprave uporabnika – osebnega računalnika, tablice ali mobitela. 

Če te ni na spletu
Danes pravijo, da če te ni na spletu, ne obstajaš. To še kako velja za podjetja, saj je zanje spletna stran glavna stična točka s strankami. Seveda ni vseeno, komu zaupamo njeno izdelavo. Pri Telekomu Slovenije naročnikom poslovnih paketov osnovno različico spletne strani s predstavitvijo podjetja, slikami in kontaktnimi podatki postavijo brezplačno ter poskrbijo za njeno vzdrževanje. Za zahtevnejše uporabnike pa imajo v ponudbi tudi napredno oz. razširjeno različico spletne strani, vključno s spletno trgovino. Spletno stran in po želji naročnika tudi spletno trgovino izdelajo na ključ, brez začetnih razvojnih stroškov. 

Dober nasvet je zlata vreden
Dandanes se marsikdo poda v podjetniške vode, zato smo sogovornike iz Telekoma Slovenije prosili še za strokoven nasvet o informacijski tehnologiji. Opažajo, da se novopečeni podjetniki (pre)pogosto osredotočajo le na osnovne telekomunikacijske potrebe. »Na tem mestu bi jim svetovali, naj pogledajo sliko širše in se vprašajo, kako si predstavljajo svoje poslovanje čez pet let, in to naj bo njihovo izhodišče,« povedo IKT-strokovnjaki iz Telekoma Slovenije. Verjetno si večina podjetnikov predstavlja digitaliziran poslovni svet, v katerem je administrativno delo čim bolj avtomatizirano, tako da lahko čim več svojega časa porabijo za opravljanje svoje osnovne dejavnosti. Zato je pomembno, da že danes razmišljajo o digitalizaciji in izbirajo primerne partnerje, storitve in rešitve.

Dejstvo je, da digitalizacija poenostavi poslovanje, prihrani čas in zniža stroške. Telekomunikacijski operater vam danes lahko ponudi precej več od gole povezljivosti v svetovni splet, zato svetujemo izbor enega od poslovnih paketov Telekoma Slovenije, ki že v osnovi vsebujejo najnujnejša orodja za enostavnejše poslovanje brez dodatnih doplačil. Ta orodja vam olajšajo vstop na trg in zagotavljajo osnovne IT-rešitve za učinkovito poslovanje, vse na enem mestu in z zagotovljeno podporo njihovih strokovnjakov. In kar je tudi pomembno – stroški so v primeru, da se odločijo za katero od storitev Telekoma Slovenije, predvidljivi in konstantni, tako da lahko podjetje natančno predvidi stroške poslovanja tudi dolgoročno.

Za vsakogar nekaj
V Telekomu Slovenije pri razvoju ponudbe za mala in srednje velika podjetja zagotavljajo strokovno svetovanje in celostno IKT-podporo poslovanja, skladno z najnovejšimi razvojnimi trendi. Tako imajo poslovni uporabniki na enem mestu na voljo vse potrebno za hitro, odzivno in (tudi finančno) učinkovito poslovanje. Podjetja lahko pri svojem poslovanju polno izkoristijo prednosti sodobnih rešitev IKT. 

V Telekomu Slovenije se zavedajo potreb malih in srednje velikih podjetij, zato so prav zanje prilagodili ponudbo in razvili dodatna IT-orodja in rešitve, med katerimi najdemo tudi:
1. spletna stran (po potrebi s spletno trgovino) – osnovna spletna stran je brezplačno del ponudbe poslovnih paketov
2. davčna in spletna blagajna
3. Office 365 – različica business essentials je brezplačno del ponudbe poslovnih paketov
4. mobilna storitvena platforma (MSP)
5. pametni vozni park
6. zakup spletnega prostora in strežniških virov
7. poslovni program za izvedbo in spremljanje poslovnih procesov, od naročil in fakturiranja prek računovodstva do upravljanja proizvodnje in poslovne analitike (Pantheon)


Brez presenečenj
Kot smo že zapisali, je partnerstvo s Telekomom Slovenije brez neprijetnih presenečenj. Večino IT-storitev ponujajo »na ključ«, tako da poslovni uporabnik nima nobenih začetnih stroškov razvoja, implementacije ali vključitve. IT-storitve Telekoma Slovenije jim prinašajo predvidljive fiksne mesečne stroške po konkurenčnih cenah, najpomembnejše funkcionalnosti pa so vključene že v osnovni ceni poslovnih paketov. Ob tem velja omeniti tudi dejstvo, da Telekom Slovenije poleg storitev omogoča tudi nakup najsodobnejše opreme na obroke, s triletno garancijo in brezplačno dostavo. 

Tako imajo poslovni uporabniki na enem mestu na voljo vse za celovito in učinkovito IKT-okolje, od nasveta pri načrtovanju, razvoju in uvedbi rešitev, prilagojeno potrebam posameznega podjetja, do opreme, poprodajne podpore in vzdrževanja.
Za več informacij pokličite na brezplačno številko 080 70 70, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite katerega od Telekomovih centrov.

www.telekom.si/poslovni