Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

10 maratonov v 10. dneh

ni podpisa
ni podpisa
10. 5. 2017 | 09:05
5:27

Bogomir Dolenc se predstavi

Sem predvsem človek, ki je preko poslovnega delovanja (delovnega okolja) prišel do razmišljanja, da je potrebno tudi nekaj narediti na sebi – zdrav način prehranjevanja, gibanje in rekreacije. Z leti dela in ob tem teka in rekreacije sem to vzel za svoje delovanje, ki je v današnjem času tudi nekako moj moto »Tečem, da pomagam«.


Sem član in podpredsednik Triatlon kluba Velenje, sodelavec MZPM Velenje, član Športno rekreativnega kluba Velenje, podpornik športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up. V sklopu teh društev, predvsem pa Triatlon kluba Velenje pripravljam in organiziram ter pomagam različne športne in dobrodelne dogodke. Podpirajo me Športna unija Slovenije, Olimpijski komite Slovenije in ostala večja športna društva, ki že vedo za moje dobrodelne planirane projekte.


Za dosedanje dobrodelne in humanitarne aktivnosti sem bil predlagan za priznanje R Slovenije za prostovoljstvo, kjer smo imeli 3.5.2017 sprejem pri predsedniku države Borut Pahorju.


V tem trenutku hodim po različnih regijah po Sloveniji in predstavljam »svojo« zgodbo. Večinoma je v objavah in blogih o tem napisano na mojem blogu, nastaja pa daljši zapis, več delov, ki bo izšel z naslovom »Moja zgodba«. Link do bloga: https://dolencb.wordpress.com/


Dobrodelni tekaški projekti
10 maratonov v 10 dneh – za lačne, 26.5. – 4.6.2017
Konec tega meseca (maj) bom odtekel 10 maratonov (42,2km) v 10 dneh, ki so zame samo trening za večji projekt, a bodo dobrodelno podprti. Ne morem iz svoje kože, da bi tekel »prazno«. V sklopu prireditve »10 krogov za 10 nasmehov«, ki jo organizira športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up bom odtekel v teh 10 dneh po en maraton – torej vsak dan 1 maraton – na različnih stadionih Slovenije: Trbovlje, Ravne na Koroškem, Ptuj, Lenart, Trebnje, Radovljica, Škofja Loka, Tolmin, Koper in Ljubljana/Tacen. Prireditev poteka vsak dan od 16.00 do 20.00, v terminu 26.05. do 4.06.2017.

A da trening ne bo "prazen", bom tekel in zbiral denarna sredstva za socialno kuhinjo Zavod Pod strehco. Več o njih na povezavi: http://www.podstrehco.si/.

O tej akciji z Zavodom Pod strehco ločeno iščemo donatorje – 1 Euro za 1 pretečeni kilometer, torej na posamezni maraton zberem 42 Eur. S tem zneskom lahko zavod pripravi 84 toplih obrokov… Podjetja, ki me spremljajo in podpirajo pri mojih dobrodelnih tekih bodo v ta namen donirala sredstva, ki bodo v celoti namenjena v sklad za socialne obroke… Koliko sredstev in katera podjetja bomo objavili po zaključku – po 10 maratonu oz. na zadnji dan (04.06. na stadionu Tacen), ko zaključim svoj 10 maraton/trening.


Pikin ultra tek, 24 urni humanitarni tek, 15.09.2017, Velenje
Sem organizator tekaškega dogodka, ki poteka kot uvod v Pikin festival, kjer vsa zbrana sredstva iz štartnine doniramo za šolske počitnice otrok iz socialno šibkih družin. Sredstva namenimo lokalni Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, ki organizirajo počitnice.Projekt 42/42 – Vse je mogoče, 42 maratonov v 42 dneh, različne lokacije po Sloveniji, 26.8.2018 – 6.10.2018.
Vsa zbrana sredstva bodo donirana za bolne otroke. O projektu 42-tih maratonov bo predstavljeno več v nadaljevanju, dogodek je v prihodnjem letu, vsi razgovori pa potekajo v tem obdobju. Namen je narediti večjo humanitarno akcijo, kjer se dnevno promovira zdrav način življenja, prehrana in gibanje. Na dnevnih maratonih se bodo tekači pridruževali in tako naredili svoj »prispevek« h gibanju,…Sredstva se bodo zbirala z donacijami, sms-i, prostovoljnimi prispevki na dnevnih tekaških dogodkih in z zaključnim koncertom v Velenju (zadnji dan 42-tih maratonov).


V tem trenutku hodi po različnih lokacijah in predstavlja svoj dogodek, ki je konec tega mesecu - se pravi 10 maratonov v 10 dneh. Predstvalja tudi svojo zgodbo, po različnih medijih...

Informacija, kamor je povabljen oz je gost, kjer  svojo zgodbo, in seveda o projektih:

- Tek po šmarskih bregih, Šmarje pri Jelšah, 13.maj 9.00
- Tek za Asjine sanje, Bled, 13.maj 17.00
- Unescov tek, Ptuj, 17. maj 9.00
- Maraton treh src, Radenci, 20. maj 9.00
- Plesna predstava Življenje je vrednota, Bled 17. junij (dogovarjamo sodelovanje

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine