26. DOBRODELNI DECATHLON ŠTUDENTSKI TEK NA GRAD

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V torek, 4. junija, z začetkom ob 19. uri, vas vabimo na tradicionalni dobrodelni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu.
Pod geslom „Gradimo skupni dom, ljudje ljudem” bo organizator teka v sodelovanju s Slovensko karitas zbiral izdelke za osebno higieno in hrano za slovenske družine v stiski.



Študentski tek na grad je od leta 2016 dobrodelen. Prijavnina so izdelki za osebno higieno in prehrambni izdelki široke porabe za družine v stiski, ki jim pomaga Karitas.
Vabimo vas, da ob prevzemu številke oddate vsaj en izdelek. Več izdelkov, kot boste lahko prinesli, več družinam bomo lahko pomagali. Lansko leto so udeleženci prispevali več kot 1.100 kg izdelkov. Združimo se in presezimo lanskoletno številko! Decathlon pa bo podaril otrokom slovenskih družin v stiski 50 vrednostnih bonov po 20 € (v skupni vrednosti 1.000 €).
 


Projekt MIND
Letošnji tek poteka v sklopu projekta MIND - Migracije.Povezanost.Razvoj. in bo posvečen tudi solidarnosti z vsemi ljudmi po svetu, ki so bili prisiljeni zapustiti svoj dom zaradi vojn, podnebnih sprememb, skrajne revščine in odšli na tvegano pot v želji po varnosti in boljšem življenju. S tekom pokažete podporo, da si vsak zemljan zasluži varen dom.


Posebno vabilo
Od 17h dalje ste vabljeni na stojnico Slovenske karitas na Prešernovem trgu, kjer vam bodo ob pravi eritrejski kavi ter ob glasbi bobnov in harmonike predstavili nekaj svojih projektov (Biseri, MIND-Buddy project, Vidni in varni na cesti, Na zdravo zabavo v naravo…)


Vabljeni pa ste tudi na stojnico na Ljubljanskem gradu, kjer vas čaka presenečenje.


Saša Eržen

Več iz te teme:

Komentarji: