5 zabavnih spomladanskih

Fotografija: Ekipa Ultimate frizbija 9.9.2015 Ljubljana Slovenija
[frizbi,šport,Ljubljana,Slovenija]
Odpri galerijo
Ekipa Ultimate frizbija 9.9.2015 Ljubljana Slovenija [frizbi,šport,Ljubljana,Slovenija]

Narava ponuja ogromno, s  čudovitim toplim vremenom, pa vam je zmanjkalo prav vseh izgovorov, da se zadržujete doma v dolgčasu in lenarjenju. Tokrat vas ne bomo morili s klasičnimi rekreacijskimi športi. Ne bomo vas prepričevali, da obujte tekaške copate ali gonite kolo, vas podili v fitnes ali gor, v klanec. Tokrat je naš cilj zabavno druženje. Druženje, kjer ne boste razmišljali o tem, katere mišice delajo in koliko ponovitev morate še izvesti. Pravzaprav ne boste niti razmišljali, da športate. Gremo se igrat, lovit, smejat, uživat.

Spominjamo vas na 5 zabavnih zunanjih aktivnosti, ki so primerne za pare, prijatelje in celotne družine.

Frizbi

Pripomoček za minimalno investicijo in maksimalno veselje. Verjetno imate enega ali dva že tako ali tako doma. Igra s frizbijem je aktivna in hkrati sproščujoča. Pojdite do najbližjega parka, travnika ali pa ostanite v domačem sadovnjaku ali dvorišču. Število igralcev je lahko skoraj da neomejeno, igre pa prepuščene vaši domišljiji. Čeprav je igra frizbija tudi resena športna panoga, lahko tudi brez poznavanj pravil, sami izumljamo zabavne igre, pa najsi bosta igralca samo dva ali pa imamo več ekip. Natekli se bomo, izboljšali svojo koordinacijo in fokus.

Rolanje

Čeprav bi kdo rekel, da je rolanje bolj za otroke in mladino, rolamo resnično lahko prav vsi, tudi za starše ni prav nič sramotnega, če si nadanejo to super obutev na koleščkih. Namesto peš ali s kolesom lahko ta vikend torej poskusimo nekaj malce drugačnega. Tudi kar nekaj kalorij bomo pokurili. Na rolerjih so prav tako mogoče številne igre (hokej je le ena izmed njih), za še malo več adrenalina pa se lahko odpravimo v skate park, če je že pomlad, seveda ven, na zrak. Ne pozabite na ščitnike, kolena in komolci vam bodo hvaležni

Spuščanje zmaja

Igra in rekreacija, zabava in svež zrak. Spomnimo se otroškega veselja ob spuščanju zmaja in podoživimo spet to izkušnjo. Izbiro zmaja pri nakupu je potrebno določiti glede na moč vetra in vašo izkušenost. Če imate nekaj modelarskih sposobnosti ali pa samo dovolj volje, radovednosti in utsvarjalnosti, pa si zmaja lahko izdelate kar sami. Za pomoč pri načrtu si lahko opmagate s to spletno stranjo.

Odbojka na mivki

Odbojko na mivki običajno povezujemo z vročim poletjem ob plaži, a je pravzaprav v spomladanskih dneh prav tako, če ne še bolj prijetna. Zmerne temperature omogočajo, da lahko igramo dlje in tudi že v bolj zgodnjih popoldanskih urah. Kar nekaj igrišč ima možnost odbojke na mivki, ki je idealna za ljudi, ki imajo radi ekipne športe. Ojačali bomo mišice celotnega trupa, še posebej rok in nog, spodbudili taktično razmišljanje in seveda ekipni duh. Kako naj vas še prepričamo? Piling stopal zaradi peska, porjavela koža ... Pa še to: pravzaprav sploh ne rabite igrišča in mivke, zakaj pa ne bi igrali na travi?

Jahanje

Za tiste, ki morda v človeški družbi ne uživajo (dovolj), se ponuja možnost rekreacije na hrbtu plemenite živali. Ježa v naravi je lahko izjemno lepo preživet dan, pa ne samo za tiste, ki imajo ogromno izkušenj s konji. Tudi laiki lahko kaj hitro pridobijo vsaj osnove. Odpravite se do najbližjega konjeniškega kluba ali farme s konji in si organizirajte lep dan. Tudi otroke lahko že od zgornjih let uvajamo v jahanje (namig: poni!) in poskrbimo, da bodo imeli dober odnos do okolja in živali.

Več iz te teme:

Komentarji: