8. Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja

Objavljeno
28. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
28. avgust 2018 12.08
Mirko Kunšič
Mirko Kunšič
»Kjer je pravljica, tam so skrite sanje ! Anže sanja hokej noč in dan, ima pasjega pomočnika Gustla…« je med drugim zapisal pisatelj Primož Suhadolčan. Avtor resnične pravljice,  ANŽE, ledeni kralj. Ilustriral jo je Matej de Cecco. Te dni  je knjigo  izdala Državna založba Slovenije. V omejenem številu »zlatih izvodov«.  Enega teh so, za izklicno ceno 1000 evrov, namenili sinočnji dražbi na osmem dobrodelnem turnirju Anžeta Kopitarja. Vabljenim udeležencem je bilo na voljo še veliko drugih razstavljenih, večinoma športnih artiklov znanih športnikov iz vsega  sveta. Dresi Anžeta Kopitarja, Tine Maze, ki je obljubila, da ga bo tistemu, ki ga bo kupil na dražbi, prišla osebno podpisat, Ibrahimovića, Oblaka, Fabjanove in mnogih drugih. Od loparja Nadala, do rokavic Mike Taysona, zastavic z avtogrami najboljših igralcev golfa do Tepeževih  smučarskih očal.Podjetnik Joc Pečečnik se  je s svojo ustanovo Rdeča Žoga odlično uskladil z Anžetom Kopitarjem, ki je pred osmimi leti začel z dobrodelnimi golf turnirji. Med poletnimi pripravami in v prostem času rad poprime za golf palice in uživa v tej igri.  Oba sta člana Royal Bled golf kluba.  Denar, ki ga prispevajo povabljeni in izkupiček dražbe, vedno namenijo pomoči potrebnim.
Z dosedanjimi osmimi dobrodelnimi golf turniji na Royal Bled igrišču so zbrali 329.361,22 evrov.

  

Posebni gost letošnjega golf turnirja je bil norveški  smučar, 24-letni Henrik Kristoffersen, ki  je na Bled pripotoval z bratom Magnusom, ki je tudi igral na dobrodelnem golf turnirju.
»Tu ga prvič vidim v živo. Sva si pošiljala sporočila, res je prijazen človek. Imam njegov podpisan dres in ves čas spremljam njegovo kariero in tudi zato sem prišel,« je dejal drugi najboljši smučar svetovnega pokala, ki je imel debi leta 2012 prav na Vitranški strmini.
Opolnoči sem dobil sporočilo od Tine Ferk iz Interblocka, da so na dražbi zbrali rekordnih 163 000,00 evrov ! Vsoto so razdelili in namenili trem socialno ogroženim družinam, ki želijo ostati neimenovane. Dobrodelni denar je šel še mlademu gozdarju,  Gabru Novaku  iz Hrušice, Pediatričnemu oddelku splošne bolnišnice Jesenice. Ustanova Joca Pečečnika, Rdeča žoga pa je svoj del zbranega denarja razdelila med tri prejemnike. Vsi trije mladi športniki, Vid Kavnik (judo), Sara Pavlin (tek na smučeh) in Martin Bizjak (hokej) so prejemniki  letnih štipendij.
Dvakratni zmagovalec Stanleyjevega  pokala, leta 2012 in dve leti kasneje, Anže Kopitar ni skrival navdušenja nad izidom osmega dobrodelnega golf turnirja. Ekipa vzdrževalcev Royal  Bled golf je, kljub  nočni in jutranji  moči  pripravila igrišče. Potrudili so se prav vsi zaposleni, od maršalov, recepcije, kuharjev in osebja Kraljeve klubske hiše in seveda okrepljene ekipe Pečečnikovega Interblock podjetja.

 
Misel Lewisa Carroll (1832-1898), angleškega književnika, matematika, filozofa, logika, fotografa in diakona, »Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge,« so organizatorji  zaključili z razmišljanjem, »Ponovno smo dokazali, da znamo združiti svoje moči  in biti zmagovalci prav vsi,  za višji namen in boljši jutri !«
In kdo so zmagovalci letošnjega golf turnirja. Na prehodni pokal Anžeta Kopitarja bodo namestili tablico z imeni zmagovalcev. 42 bruto točk so si ekipno priigrali; Anže Kopitar, Joc Pečečnik, Dragan Šolak in Matjaž Kopitar. Najbliže zastavici sta bila Gordana Šolak in Miran Babnik. Najdlje pa sta 42 gramsko golf žogico udarila Gordana Šolak in Gregor Novak.

Oglejte si tudi Mirkovo galerijo!