BMX Race Ljubljana je že ta konec tedna!

Objavljeno
15. junij 2019 08.06
Posodobljeno
15. junij 2019 08.06
Uredništvo
Uredništvo
V Ljubljani se obeta BMX spektakel, kot ga pri nas še ni bilo. Na prvo domačo dirko ranga UCI C1 se je prijavilo krepko čez 100 tekmovalcev iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in seveda Slovenije, v napetih vožnjah pa boste lahko uživali tudi v spletnem prenosu.

Sobotno in nedeljsko dirkanje bodo seveda zabeležile številne kamere in fotoaparati, posebnost medijskih aktivnosti pa bo prenos nedeljske dirke v živo na Facebook profilu Kolesarskega društva Rajd (@KDRajd). Prenos se bo začel ob 14.00.

Poleg močne video produkcije boste po dirkah zagotovo naleteli na veliko fotografij, tokrat še več kot običajno, saj se bo na dirki ustavil tudi Canon Roadshow. Prva postaja demo vozila s testnimi aparati bo prav ta vikend na dirki v BMX Parku Ljubljana.

Obe dirki bosta šteli tudi za pokal Alpe-Adria BMX in slovenski državni pokal, število predprijavljenih tekmovalcev je do zaključka predprijav povzpelo skoraj do 120. Razveseljuje veliko število mladih kolesarjev ter močna konkurenca v članski kategoriji, kjer bo dirkanje tudi najbolj napeto, nagrade za najboljše pa tudi največje. Poleg UCI točk je v nagradnem skladu skoraj pet tisoč evrov.

Posodobljen urnik BMX Race Ljubljana Powered by Toyo:
15. 6. - začetek dirke ob 15.30
16. 6. - začetek dirke ob 14.00

Uradna spletna stran: www.bmxraceljubljana.si
Spletni prenos (16. 6. ob 14.00): https://www.facebook.com/KDRajd/
Testiranje kamere na žici: https://www.facebook.com/KDRajd/videos/667314177046809/

 O BMX PARKU LJUBLJANA
Na mestu BMX proge iz 80-ih let prejšnjega stoletja je nastala sodobna BMX proga s profesionalnimi štartnimi vrati Pro-Gate, asfaltirano štartno ravnino in bandami, dvema linijama (pro & sport) ter rednim izvajanjem programov - kolesarska šola, tečaji, treningi in seveda prireditve. BMX Park Ljubljana je del športnega parka Savsko naselje na križišču Linhartove ceste in Stolpniške ulice. BMX Park Ljubljana upravlja Kolesarstvo društvo Rajd. #BMXParkLjubljana

O KOLESARSKEM DRUŠTVU RAJD
KD Rajd iz Ljubljane je eno izmed večjih kolesarskih društev v Sloveniji in deluje na različnih tekmovalnih in rekreativnih področjih: upravljanje kolesarske infrastrukture (Bike Park Ljubljana, BMX Park Ljubljana, KoloParki v Ljubljani), delo z mladimi (kolesarska šola, športni dnevi, treningi), rekreacija (vodeni izleti in delavnice, kolesarski kampi), vodenje tekmovalnih ekip (Unior/Devinci Factory Racing, Sinter Brakes Team, Rajd Ljubljana) in prireditvami (BMX Race Ljubljana, Flat Out Days - v partnerstvu z BATT Crew, šolska prvenstva, ipd.). www.kd-rajd.si #KDRajd

Foto: KD Rajd