Brooksova divja tekaška kolekcija

Objavljeno
17. november 2015 10.11
Posodobljeno
17. november 2015 11.11
Luka Štucin
Luka Štucin
Eden izmed najvidnejših proizvajalcev tekaške obutve in oblačil, kreator dveh legendarnih tekaških copat Ravena in Glycerin, podjetje Brooks, je tokrat postreglo s precej bolj divjo kolekcijo. Urban Jungle Collection je njihov način, kako se pokloniti afriškim divjim zverem, jih zapakirati v tekaške copate in se z njimi na nogah spopasti z betonsko džunglo. Je pa Brooks za to kolekcijo vzel že prej obstoječa tekaška copata Ravena 6 in Ghost 8 in ju prekril z živalskim vzorcem. Za dekleta je tako na voljo vzorec geparda, moški pa lahko tečejo v barvah zebre.

»Nova kolekcija je popolno razmerje živalskih atletskih sposobnostih in urbanega stila,« je dejal Shane Downey, direktor podjetja Brooks. »Gepard in zebra sta najzanimivejši živalski vrsti na afriških planjavah , zato smo vzeli dva vzorca in jih zmešali s našo tehnologija, ki bo navdušila vse nove in stare tekače. Ni pa to prva vizualna sprememba brooksovih copat, saj so lani pred maratonom v Bostonu izdali kolekcijo »jastog«, ki je bila razgrabljena v nekaj dneh.

Tudi in predvsem v ZDA, je bila brooksova živalska kolekcija zelo hitro razgrabljena, a še vedno lahko svoje divje tekaške copate naročite preko spleta.