Bujakova že med deseterico

Objavljeno
17. april 2018 12.04
Posodobljeno
17. april 2018 12.04
Urša Pintar
Urša Pintar
Kolesarska karavana je včeraj štartala World Tour dirko Amstel Gold Race. Organizator je pripravil predstavitev ženskih in moških ekip hkrati pred do zadnjega kotička napolnjenim glavnim trgom. Za moško elito kolesarjev so se na progo okoli Valkenburga, kjer se je odvijalo že svetovno prvenstvo podale predstavnice ženskih World Tour ekip.
17 vzponov in tehnični odseki trase so napravili dirko težko in selektivno. V zadnjem delu dirke, ko je dirka postajala vedno težja je imela ekipa Btc City Ljubljana v glavnini dve kolesarki, Anastasiio Iakovenko ter Eugenio Bujak. V ospredju je bila skupina 8 kolesark ubežnic, katera si je privozila minuto in pol prednosti. Na taktični beg najboljših moštev Bujakova ni odgovorila, čeprav se je pozneje izkazalo, da ima zelo močne noge.

 Zmago je zasluženo med ubežnicami slavila Chantal Blaak.   V sprintu glavnine pa je  bila prepričljivo najmočnejša Bujakova, ki je ciljno črto prečkala  kot 9.. Dobro se je odrezala tudi mlada Rusinja Anastasiia Iakovenko in se uvrstila na 21. mesto. Po  veliki smoli na zadnjih dirkah je danes za ekipo BTC City Ljubljana lep dosežek v World Touru in to na dirki, ki ne nosi zastonj ime Amstel Gold Race. Hkrati je ta dosežek Bujakove kljub že zmagi v WWT do sedaj eden večjih njenih uspehov. Boogaard in Elsner dirke nista končali.

 

Rezultati:

 

1.      Blaak Chantal (Boels Dolmans) 3:24:27

2.      Brand Lucinda (Team Sunweb)

3.      Spratt Amanda (Mitchelon-Scott) +0:03

 

9. Bujak Eugenia +1:30

21. Iakovenko Anasasiia +1:30

77. Žigart Urška +9:27

 Naslovna fotografija: Anže Furlan