Deset najboljših tekaških copat 2019: 1.mesto

Preskušeno z vseh strani
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Za mnoge je tek veliko več kot športno početje ali pač še ena izmed možnosti rekreacije. Veliko tekačev tek vtke v skoraj vsako področje vsakdanjika. Ljudje s tekom ohranjajo svojo telesno pripravljenost in zdravje, in sploh ne tako,  a bi tekmovali z drugimi, pač pa v samem tekmovanju s samim seboj, tako mentalno kot fizično.
Tako so zapisali na spletni strani RunerClick, po kateri povzemamo njihov izbor najboljših tekaških copat leta 2019.
V Delovi hiši, začenši na Slovenskih novicah in potem s Poletom že desetletja opravljamo preskuse tekaških copat, ki se lahko merijo v večino tistih po svetu.


Način, kot se ga lotevajo pri RunnerClicku  nam je blizu zaradi njihove doktrine preskušanja.
Zanimajo jih ljudje, ki so za tekaško obutvijo, za znamkami, za opremo, za dogodki – kot potrošniki, uporabniki. Tisti, ki nosijo obutev in jo drgnejo po vseh terenih. Zato so pri RunnerClicku združili ekipo piscev, raziskovalcev in navdušencev za tek. Vsi skupaj kopljejo po podatkih, iščejo informacije, ki bodo koristne za uporabnike. Čim  več informacij za en sam dober odgovor, se zdi, da je njihovo vodilo. Ne sprejemajo plačila za zapisano, da  bi bile ocene boljše. Preskuševalci zarežejo do kosti, da razgalijo izdelke, da se vidi, kaj copati so, od notranje zgradbe do zunanjosti.


Ugotovijo, kako dobri izdelki v resnici so, njihove specifikacije in kaj to pomeni pod črto, in tako vedno dobijo najboljše za uporabnike. Verodostojnost je njihovo vodilo.
Z njihovo pomočjo je tekaču zagotovo veliko lažje najti obutev, ne da bi na to vplivala uredniška ali oglaševalska politika.


Zdi s  nam, da smo po pristopu do preskušanja pri Poletu dovolj blizu prepričanjem ljudi, ki se trudijo na RunnerClicku.
Deset najboljših po njihovem izboru


Lestvica je videti takole:
1. ASICS DynaFlyte
2. Brooks Ghost 9
3. Mizuno Wave Sayonara 4
4. Nike Zoom Structure 19
5. Saucony Ride 9
6. Hoka One One Clifton3
7. Brooks Ravenna 7
8. Adidas Supernova Sequence 9
9. Nike Flyknit Racer
10. New Balance Fresh Foam Zante


Nekaj izbranih modelov in večino znamk smo preskusili tudi  na  našem testu; ni bilo Hoke in Sauconyja, ki ju je sicer pri nas z nekaj dodatnega truda mogoče dobiti, in New Balancea, ki se je v Sloveniji sicer izgubil, po svetu pa ta tradicionalna znamka ponovno dobiva veljavo.
Seveda bomo kmalu tudi zapisali tisto, kar so preskuševalci odkrili o posameznem modelu.
Naslednjič: ASICS DynaFlyte. Postal je urednikov izbor in bil izbran za najboljši tekaški čevelj med vsemi. Prava škoda je, da je bil dolga leta Asics pri nas tako zelo slabo zastopan. Za mnoge tekače so copati te znamke namreč najboljši med vsemi.

Asics DynaFlyte

 

ni podpisa
ni podpisa

Preskuševalci so na vrh postavili izdelek zelo znanega izdelovalca. Ko beremo ta opis, nas zasrbijo noge.

Kot smo zapisali, za mnoge je edina znaka tekaških copat lahko le Asics. Tokrat nam Japonci ponujajo še en izvrsten  tekaški copat, DynaFlyte. Izdelovalci so uspeli v njem združiti vrhunsko blazinjeje (blaženje) in ekstremno lahkost. Zelo lahek je. Veliko let razvoja in prototipov je bilo potrebnih, da je nastal ta dragulj.

Vmesni podplat po vseh dolžini FlyteFoam je uporabljen prvič, zagotavlja dolgotrajno blazinjenje med tekom. Ojačana vlakna omogočajo, da se vmesni podplat po teku vrne v prvotno stanje, tako da vsak tek začnemo dobesedno z vedno svežim čevljem.

DynaFlyte  je polovico lažji kot je sicer industrijski standard, zahvaljujoč materialu FlyteFoam in ekstremno lahkemu materialu, iz katerega je narejen zgornji del čevlja. Zato je ta model najlažji nevtralni tekaški copat, kar jih je mogoče dobiti. In je dobil naziv najboljšega tekaškega copata na sploh.

Plusi: Vmesni podplat zagotavlja lahkost in odzivno blaženje oz. blazinjenje.

Copat je zelo zračen, odvaja vlago in je antibakterijsko zaščiten.

Po vsaki uporabi se copat vrne v prvotno stanje.

Minusi: sprednji del copata bo za koga preveč prostoren.

Copat ni poceni.

Pripravil Primož Kališnik, po RunnerClick

Naslovka: DM Tek

Več iz te teme:

Komentarji: