Doma narejena čokoladna ploščica za aktivne

Čokoladna ploščica bo teknila vsem, a ni le zelo okusna, ampak tudi pripravljena iz zdravih naravnih sestavin.

Objavljeno
17. maj 2020 08.50
Posodobljeno
17. maj 2020 09.16
Zaradi njegovega stimulativnega učinka na živčevje ga je treba uživati v omejenih količinah in ne zvečer, če želite zaspati. FOTO: Shutterstock
M.C.
M.C.
Kakavova zrna veljajo za eno najbolj kompleksnih živil na svetu, ker vsebujejo več kot 300 bioaktivnih snovi. Zaradi njih kakav vzbuja občutke ugodja in zadovoljstva, preventivno varuje pred težavami z ožiljem in poživlja.

Pripravite si še: 
Ojačana polenta z zelišči


Zaradi njegovega stimulativnega učinka na živčevje ga je treba uživati v omejenih količinah in ne zvečer, če želite zaspati.

Maca, podzemni gomolj rastline iz visokih Andov, v receptu delno omili morebitne neprijetne učinke kakava, saj uravnava hormonsko ravnovesje, hkrati pa prav tako zvišuje energijo in povečuje fizično moč, deluje kot afrodiziak in povečuje plodnost.
 

Za približno 12 srednje velikih ploščic potrebujemo:


1 skodelica lešnikov
1 ½ skodelice nasekljanih datljev
½ skodelice celih ali zdrobljenih kakavovih zrn
2 žlici kakava v prahu
1/3 skodelice stopljenega kakavovega masla
1 žlica mace v prahu

image
Lešnike grobo zmeljemo v kuhinjskem mešalniku. Nato jim dodamo nasekljane datlje, cela ali drobljena kakavova zrna, kakav v prahu, stopljeno kakavovo maslo in maco v prahu ter vse zmešamo v multipraktiku, da dobimo gosto maso. FOTO: Shutterstock


 

Priprava


Lešnike grobo zmeljemo v kuhinjskem mešalniku. Nato jim dodamo nasekljane datlje, cela ali drobljena kakavova zrna, kakav v prahu, stopljeno kakavovo maslo in maco v prahu ter vse zmešamo v multipraktiku, da dobimo gosto maso. To na papirju za peko oblikujemo v pravokotnik debeline približno pol cm. Pustimo v hladilniku, da se strdi, in narežemo na poljubno velike ploščice.