Domača videovadba z Markom Mrakom

Eden najbolj priznanih strokovnjakov za telesno pripravo nam je odstopil svoje znanje: podarja ga vam, da boste lahko telovadili doma.
 
Fotografija: Trening ima v sredini »vrh« in nato lep povratek na lažji in manj intenziven del. FOTO: Studio Marko Mrak
Odpri galerijo
Trening ima v sredini »vrh« in nato lep povratek na lažji in manj intenziven del. FOTO: Studio Marko Mrak

Marko Mrak, lastnik Studia Marko Mrak, je priznani slovenski strokovnjak za telesno pripravo, bil je eden izmed poznavalcev, ki so v dvajsetih letih o vadbi za moč, pa tudi gibljivost in spretnost pisali v Poletu. Začel je Jaka Fetih, potem so bili Marko Mrak, Klemen Laurenčak, Benjamin Piškur, dr. Branko Škof, kasneje Tine Serazin Lisjak, tudi Dejan Bizjak, in seveda dr. Maja Dolenc.

In še kdo od posameznikov s posameznih področij: kolesarstva, smučanja, teka, borilnih veščin ...

​Tokrat je povsem drug čas, vadimo lahko v resnici le doma.

Marko Mrak nam je prijazno odstopil videoposnetek vadbe, ki jo je sestavil in posnel in ki jo lahko izvajamo doma; dodal je še preglednico, kako vaditi.

Za to se mu iskreno zahvaljujemo – vemo, da je predvsem zdravo telo z zdravim duhom ta čas naša najboljša obramba.
 

Marko, kakšna naj bo vadba doma, v teh posebnih okoliščinah?


Če razmišljam o vadbi kot o procesu, kjer trener ne more biti fizično prisoten in ima veliko število obiskovalcev in bi rad podal čim bolj verodostojno informacijo za vadeče, potem je moj koncept, da se prikaže vadba kot celota, z veliko informacijami, to je pravi pristop. Saj je vadba posneta v celoti z neposredno komunikacijo, ki jo vadeči potrebuje.


 

Delamo sami, brez nadzora, to ni enostavno.


Vadba mora biti enostavna, ne preveč motorično zahtevna, po drugi strani pa dovolj učinkovita, da vadečega pritegne in ga zadrži, da trening zaključi. Zato se odločam za klasiko, brez prevelikega kompliciranja, saj ni čas za to, zdaj je čas za vadbo in gibalne vzorce, ki jih imamo kot posamezniki zapisane v spominu motoričnih gibanj.
 

Kako ste sestavili domači trening?


Trening ima v sredini »vrh« in nato lep povratek na lažji in manj intenziven del. Vaje so izbrane tako, da jih lahko izvajate doma.
Da boste še bolj motivirani, lahko trenirate v okviru družine ali pa sami, potrebujete samo še svojo najboljšo glasbo in trening vas bo objel in popeljal v nova doživetja.

Vaje so izbrane tako, da jih lahko izvajate doma. FOTO: Studio Marko Mrak
Vaje so izbrane tako, da jih lahko izvajate doma. FOTO: Studio Marko Mrak


Marko Mrak je bil dolgoletni Poletov trener. FOTO: Studio Marko Mrak
Marko Mrak je bil dolgoletni Poletov trener. FOTO: Studio Marko Mrak 

Preberite še:

Komentarji: