Drugačne proste uteži za dnevno sobo

Objavljeno
12. april 2019 07.04
Posodobljeno
12. april 2019 07.04
Andraž Vide Čeligoj
Andraž Vide Čeligoj
V predzadnji jesenski številki, ko nas je narava razvajala z nenormalno visokimi temperaturami ozračja ter s tem idealnimi pogoji za vadbo zunaj, smo pisali o domači telovadnici.  Ja, tisti, ki nas omejuje s štirimi stenami in kopico dragih in malo cenejših izdelkov, ki so prvotno namenjeni dobrobiti našega zdravja. Nikoli si pa nebi predstavljali, da je lahko kakšen vadbeni pripomoček (z izjemo kakega superduper nonplus ultra kolesa) okras v naši dizajnerski dnevni sobi. Namenjen opazovanju in – glej ga zlomka, vadbi.

Roko na srce, eliptični trenažerji, žoge, TRX trakovi niso bogve kak oblikovalski presežek. Proste ročke tudi ne.  Ampak.. No, ta »ampak« so zelo resno vzeli v oblikovalskem studiu Hock, kjer so Popajev najljubši vadbeni pripomoček (pa ne špinačo) vzeli pod drobnogled, in ga razvili, oblikovalsko, do perfekcije. Naoljen oreh je material, iz katerega je narejeno stojalo, polirano nerjaveče jeklo daje težo ročkam. 

Na voljo so v 10,12,14,16,18 in 20 kilogramski izvedenki. No, ravno na vizualni kombinaciji ročk in stojala so dali največ poudarka. Rezultat je izdelek, ki se ga tudi največji snobi in »sovražniki« rekreacije nebi sramovali v svoji dnevni sobi. Mene osebno je postalo samo sram, da si takega izdelka res na morem privoščiti. V Stallonovi deželi boste za komplet bili primorani odšteti nič več in nič manj kot 1470 ameriških šuškavcev.

Ni malo, ampak stil stane. Pa še morebitni vlomilci vam bodo pri miru pustili AirMac-a in najnovejšo 4k televizijo. Hm, novodobni motilec vlomilcev mogoče??