Evropski dan starejših rekreativcev

V okviru Evropskega tedna športa tudi bogato dogajanje za starejše.
Fotografija: Dan so začeli z jutranjo vadbo pod okriljem Društva Šola zdravja, nato pa na predavanjih in praktičnih delavnicah starejšim posredovali informacije o zdravju. FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Dan so začeli z jutranjo vadbo pod okriljem Društva Šola zdravja, nato pa na predavanjih in praktičnih delavnicah starejšim posredovali informacije o zdravju. FOTO: Aleš Fevžer

Aktivni dan starejših je v okviru evropskega tedna športa prinesel številne dogodke po vsej Sloveniji. Vsem udeležencem so na predavanjih in praktičnih delavnicah posredovali informacije o zdravju, pomenu gibanja, ohranjanju vitalnosti in jim omogočili različne telesne meritve.



Zavedanje, da s staranjem narašča tudi vloga redne telesne dejavnosti za zagotavljanje zdravega in aktivnega življenja v poznejših letih, narašča.

Šport pa ni le gibalna aktivnost, ima namreč tudi izredno močno socialno komponento. »Zato smo v kar 15 krajih po vsej Sloveniji danes pripravili aktivni dan starejših s številnimi dejavnostmi. Pomembno je, da se ljudje v vseh življenjskih obdobjih družijo, povezujejo, spoznavajo in tudi ukvarjajo s športom,« so povedali na Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ).

FOTO: Aleš Fevžer
FOTO: Aleš Fevžer


Dan so začeli z jutranjo vadbo pod okriljem Društva Šola zdravja, nato pa na predavanjih in praktičnih delavnicah starejšim posredovali informacije o zdravju, pomenu gibanja, ohranjanju vitalnosti in jim omogočili različne meritve. »Na podlagi rezultatov testiranj, ki so jih izvedli, so se lahko udeleženci posvetovali s športnim strokovnjakom in ugotovili, v kakšni kondiciji so, obenem pa si začrtali nadaljnjo vadbo,« so dodali na OKS-ZŠZ.

FOTO: Aleš Fevžer
FOTO: Aleš Fevžer

Preberite še:

Komentarji: