Flaša za zraven

Objavljeno
16. julij 2018 12.07
Posodobljeno
16. julij 2018 12.07
Andraž Vide Čeligoj
Andraž Vide Čeligoj
Vsi smo (no, verjetno vsi) bili že kdaj v situaciji, ko smo z namenom varčevanja pri stroških kupovanja raznih hmeljnih pripravkov in ognjenih vod v 100 in 1 obliki na lokalni, seveda z vstopnino plačljivi fešti  bili pred izzivom, kako v tisti ograjeni prostor, kjer so nastopali naši naj naj »muzkontarji« čim bolj neopazno in seveda učinkovito v stilu največjih »pokerface-ov« pretihotapiti svojo že doma pripravljeno pijačo.

Naj si bo to sok, oziroma tudi kaka bolj konkretna substanca, vedno smo na vhodu čakali, da nas obritoglavi varnostnik povpraša: » Kaj pa je to pod jakno?« In sledil je - mrzel tuš in z njim (hvala bogu če smo bili tam z jekleno zverjo na 4 kolesih)tudi trenutek hipne streznitve. Muzkontarji so pa za tisti večer ostali le od daleč poslušani šum iz prizorišča zločina.

No, vsaj za nas, ki jih imamo pod streho že krepko čez 30 je še vedno zelo živ spomin na osnovnošolske sendviče, s »Pingom« na čelu. Ja, to je tisti sok, ki je bil, vsaj na začetku pakiran v tisto srebrno »pakungo«, ki je bila vsakemu uporabniku pri odpiranju brez polivanja in preluknanja velik izziv.

V dokaz, da ta embalaža ni bila samo produkt  proizvajalcev sokov v naši bivši skupni državi, vam predstavljam izum istomislečih kolegov iz druge strani ribnika. Tudi oni so se ukvarjali z iskanjem rešitve za enake težave, kot smo jih imeli mi – in ja, tudi oni so bili enkrat mladi.

Nastala je Flask2GO – po domače »Flaša za zraven«, oziroma za na pot. Je enake oblike kot priljubljen »Pingo« oziroma športnikom bolj poznan gel-tube, s to razliko, da je stvar namenjena večkratni uporabi in je seveda kot taka tudi pralna. Nerodno bi bilo, da bi okust ognjene vode izničil opojnost doma narejenega bezgovca. Proizvajalci trdijo, da je zadeva uporabna pri obisku športnih prireditev, kolesarjenju, smučanju, »švercanju drinka na dan tekme«, piknikih..Torej – povsod in kadarkoli.

Časi »Pinga« kot smo ga poznali so na žalost za nami (tudi, če sem prejšnji dan na policah trgovin opazil, da se Feniks v obliki Pinga spet vzdiguje iz ognja), prihaja pa Flaša!

Ampak lepo prosim, ne jo poskušati preluknjati s slamico!