Go Sailing je Odmevni športni dogodek 2018

Objavljeno
28. februar 2019 08.02
Posodobljeno
28. februar 2019 08.02
Jakica Jesih
Jakica Jesih
Ekipa Športnega društva Go Sailing iz Portoroža, ki je v zadnjih letih (so)organiziralo nekaj največjih in najpomembnejših jadralskih dogodkov na slovenski obali, med katerimi še vedno odmeva lanska etapa prestižnega razreda RC44, je  v okviru prireditve Športnik Pirana prejela priznanje za “Odmevni športni dogodek 2018” prav za odlično izpeljan RC44 Portorož Cup.

Ekipa Go Sailinga je lani uspešno izpeljala kar tri velike jadralske dogodke - omenjeno majsko etapo razreda RC44, evropsko prvenstvo za razred Seascape 18 ter državno prvenstvo razreda Fireball. Tudi letošnji koledar regat je bogat, ne samo po številu dogodkov, ampak predvsem po njihovi kakovosti in pomenu.

V zadnjem tednu avgusta jih ponovno čaka organizacija evropskega prvenstva za razred Seascape 18 (od 26. do 31. avgusta), ki bo v povezavi s tradicionalno Valovo regato tvorila jadralni teden, ki bo združil profesionalce in rekreativce, mednarodne in lokalne mojstre, zaključil pa se bo s posebnostjo - pri nas unikatno “regato za vse” - Everybody Go Sailing - nekakšno Barcolano za male / športne jadrnice. Jadralsko dogajanje bo zaokrožilo še državno prvenstvo za Fireball in FJ (od 30.8.do 1.09.).

Člani Go Sailinga bodo sodelovali tudi pri izvedbi mladinskega svetovnega prvenstva za olimpijski razred 470, ki ga bo v času med 30. junijem in 7. julijem organiziral JK Pirat.

Kot že omenjeno, je Go Sailing lani maja z odliko soorganiziral eno od regat jadralnega razreda RC44 (po novem - samo ’44') in želja je bila, da bi slovenska obala dogodek gostila tudi letos. Žal se je vodstvo razreda odločilo drugače in kot nam najbližje prizorišče izbralo Rovinj (ki je regate tega razreda že gostil v preteklosti; letošnja regata bo med 29. majem in 2. junijem). Ekipa ruske Team Nika, aktualnih svetovnih prvakov razreda, s pretežno slovensko posadko, tudi s člani Go Sailinga, pa bo tudi letos eden glavnih konkurentov za najvišja mesta.

Mitja Margon, gonilna sila Go Sailinga in član ekipe Team Nika: “V Go Sailingu si vsekakor prizadevamo, da bi etapa ponovno prišla v naš zaliv v letu 2020, letos pa, v kolikor si kdo želi ogleda ali kakšne druge aktivnosti oziroma sodelovanja v povezavi s tem, bomo prisotni v Rovinju, kamor vas lepo vabimo, da nas pridete obiskat in vzpodbujat!”

Jakica Jesih
WindPress, odnosi z javnostmi za jadralce, klube in jadralske dogodke