Golfistka Katja Pogačar druga v Avstraliji

Objavljeno
07. marec 2019 07.03
Posodobljeno
07. marec 2019 07.03
Mirko Kunšič
Mirko Kunšič
Še ne 25 letna Katja Pogačar je že v drugi sezoni poklicne igralke golfa, na igrišču v Canberri,  v Avstraliji dosegla  sanjski rezultat. Po treh dnevih turnirja  evropske ženske golf lige (LET) je z zadnje, osemnajste zelenice,  odšla kot vice prvakinja,  s 14 (!)udarci pod parom. 

Zmagala je Nizozemka Anne Van Dom, ki je turnir zaključila s 17 udarci pod parom. Korejka,  Jiyai  Shin  je za udarec zaostala za  Katjo, ki je tudi ambasadorka Royal Bled golf igrišča. Doma je iz Hrušice, vasi na obrobju Ljubljane.
»Že naslednji teden bom igrala na turnirju  »The Women s New South Wales Open, nato sledita dva turnirja na Symetra Touru v Kaliforniji. Ti turnirji so druga liga najmočnejše ameriške ženske profesionalne golf lige.  Nato se vračam v Evropo. Domov, kjer se bom pripravljala za turnir v Maroku,« nam je sporočila srečna Katja Pogačar.
Katja,  diplomantka ameriške univerze Ohio, kjer je doštudirala matematiko in biologijo, je za ekipo univerze vsa štiri leta igrala golf.  Na golfsko pot ji je pomagala teta Marjeta  Goebels,  ki tudi sama rekreativno igra golf.  Član golf reprezentance je bil nekaj časa tudi njen brat Nejc.
Katja Pogačar je z igranjem kvalifikacijskih turnirjev pred dvema letoma vstopila v svet poklicnega golfa. Lani je zamenjala set golfskih palic. Zdaj udarja s palicami Mizuno. 


Iz njenega golfskega dosjeja prepisujemo, da je trenutno 723.  na svetovni lestvici  poklicnih igralk golfa, a bo po današnjem uspehu zagotovo  napredovala. 


Katja Pogačar, eden njenih trenerjev je tudi Uroš Gregorič, je zagotovo golfski svetilnik za vse mlade, ki  se v slovenskih klubih in na mednarodnih turnirjih kalijo za najvišja mesta na amaterski golf lestvici.
Med dekleti se  najvišje uvršča mlada Pia Babnik iz GK Trnovo.  Te dni je bila, kot je na FB sporočal Aleš, njen oče in trener,  ponovno visoko, med petimi,  na enem najmočnejših turnirjev za amaterje  Copa S.M. La Reim 2019, v Španski Sevilji.
Na tem turnirju  ima  tudi uspeh  mlade Rusinje,  Nataliye  Guseve,  slovenski pridih.


Njen trener je Daniel Kraljič, najboljši slovenski  PRO.