Holmenkol. Ko kolo potrebuje kozmetiko

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kolo je pomembnejše od kolesarja! Se strinjate, kajne? Patološko ohranjeno in vzdrževano kolo je kolesarjevo ogledalo. Če ni vzdrževano… je ponižano.
V uredništvo Polet.si so nam poslali testerčke kozmetike namenjena za kolesa. Podjetje Tesma sport je v smučarskem svetu že stara znanka, zato smo bili toliko bolj presenečeni, ko smo odprli paket s kozmetiko za kolo. Na listku je poleg pozdravov pisalo naj preizkusimo in komentiramo. Izviren namig za oglaševanje, vendar, če je karkoli povezano z boljšim kolesarjevim življenjem, smo mi pravi naslov.


Preizkusili smo:

ni podpisa
ni podpisa

Posebno čistilo za barvane, kovinske in karbonske površine. Čiščenje z vodo pogosto privede do nastanka madežev ali rje. Posebni dodatki za čiščenje pospešijo čiščenje težko dostopnih mest kolesa in zmanjšajo količino lepljivih delcev umazanije.

Tako piše na plastenki. V resnici? Zanimalo nas je predvsem za karbon, kajti... mi smo karbonci in naše specialke so karbonske, kajne? Pošpricali smo in počakalli tri minute in... Skoraj ne bi potrebovali gobe. Vse je spolzelo na tlakovce. In še tlakovci se niso umazali.... To pove marsikaj, kajne? Cena? Skoraj 13 evrov za pol litra!

Če ga primerjamo z Muc Off, moramo napisati, da je agresivnejši. Žal, moramo, čeprav smo čustveno biolj navezani na Muc Off. To pomeni, da ogromno dela opravi, če samo špricanje okvirja.

Preizkusili smo tudi:

ni podpisa
ni podpisa

Športni čistilec!!? Visoko tehnološko čistilo in odstranjevalec masti za vse kovinske dele Sport Clean + "remove". Za kolesarske verige in prestave koles, zobnike, pesta, kovinska orodja v atletiki, ohišja, okviri, rolerje inline skates, dele na ladjah, jadrnicah...

Preizkusili smo ga točno tako kot piše v navodilih. Pošpricah in greš za 20 minut na kavo. Nič manj kot 20 minut. Prideš nazaj in ne moreš verjeti, je sploh še kaj za počistiti? Pozor! Ne delajte tega na tlakovcih! To vse pove.

Tako kot pravi proizvajalec!

Zanesljivo čisti brez ostankov
Odstrani trdno oprimajočo umazanijo v utorih, luknjah (olje, mast, katran)
Kaplja manj kot ostala običajna čistila za verige – in s tem poskrbi za bolj učinkovito uporabo,
Omogoča optimalno pripravo za nadaljne obdelavo kovinskih površin z zaščito Lube Extreme, Lube Classic in Lube n Speed

Navodilo za uporabo:
Enostavno razpršite po kovinski površini. Pustite, da deluje 20 minut. Obrišite s krpo – in že je končano!

Res neverjeten učinek za ceno malce več od 5 evrov!

 

Potem smo uporabili tudi tole:

ni podpisa
ni podpisa

Holmenkol Nano LubeClassic je najkakovostnejše mazilo za vse gibljive kovinske dele.

Ostale značilnosti:

 Verige, verižniki, zavore, zavorne in prestavne žice, itd. sedaj delujejo neslišno.
 Ščiti pred vplivi okolja, npr. soljo, abrazijo in korozijo.
    Posebne sestavine nudijo odlično zaščito za metalne dele.


Uporaba:
1.Počisti površino s Sport Clean.
2.Razprši po podlagi – naj bo zelo tanek nanos.
3. Izogibajte se nanosu direktno na zavore!
4. Pustite 10 minutes da se posuši

Točno tako smo naredili in se spet prepričali, da nič ne narediš, če se ne držiš navodil!

Spet smo primerjali z Muc Off in seprepričali, da imamo zdaj na trgu dva odlična ponudnika kozmetike za kolo! To pa je dobra novica za 13 evrov!

Potem pa tole:

ni podpisa
ni podpisa

Lube Extreme je premaz, ki ne vsebuje olja, učinkovito odbija trdovratno umazanijo, preprečuje prezgodnjo obrabo. Izdelek LubeExtreme je narejen z nanotehnologijo in zagotavlja izjemno odpornost, dolgotrajno zaščito verige ter premaza.

...in veriga postane neslišna ali kot je rekel Lance Armstrong: kolesariš brez verige!


Ostale značilnosti:

Premaz, ki ne vsebuje olja, učinkovito odbija trdovratno umazanijo. Zmanjšuje količino umazanije na verigah v vsakem vremenu, še posebej učinkovito odbija pesek, dobro prodre skozi površino in ima odličen učinek spolzkosti, zaradi manjše količine umazanije je primeren za čiščenje verig, prestav na kolesu, zavor, kablov ročice prestav, itd., vidno zmanjšano nastajanje rje, zmanjšana obraba in količina odrgnin.In vse to za 5 evrov!

Ostalo vam predstavimo prihodnjič. Obiščite jih in se prepričajte. Roko na čelado, ko smo videli kdo je proizvajalec smo takoj vedeli, da ni heca. So pač med vodilnimi na tem področju v smučariji in če se lotijo še kolesarjev je to resna zadeva.

Predstavili smo že sprej s katerim poškropite svojo kolesarsko majico in se v temi svetite kot novoletna jelka!! In s tem čisto nič ne poškodujete majico! Dan se krajša in to bo postala obvezna kolesarjeva oprema. Kmalu pride drugi del testa!


 

Več iz te teme:

Komentarji: