Išče se najbolj nora popotniška tura

Fotografija: Žlebe pri Ljubljani
Odpri galerijo
Žlebe pri Ljubljani

Na spletni strani Share Dunlop Spirit se začenja veliki avanturistični natečaj, v okviru katerega iščejo ekipo vsaj dveh popotnikov, ki bo pripravila najbolj izviren, nenavaden in navdihujoč potovalni načrt. Sanjske plaže, velemestne džungle, neokrnjena brezpotja, nenavadne jedi, divji klubi, adrenalinski užitki, osvojeni vrhovi ... Le od vas je odvisno, kaj si izberete za svoje sanjsko potovanje, Dunlop pa bo nekomu podaril osem tisoč evrov, da ga uresniči.

Čas za prijavo je do 12. maja 2015, komisija pa bo do 21. maja izbrala deset finalistov. "Mene bodo najbolj prepričali tisti, ki bodo načrt sestavili tako drzno, da bo že od začetka jasno, da jim bodo na potovanju stvari ušle z vajeti. Iz izkušenj vem, da na koncu vse spelješ, a je bolj zabavno in pristno, če kaj ne gre po planu," je povedal član žirije Klemen Premrl, verjetno najboljši ledni plezalec na svetu in tisti norec, ki je postal spletna senzacija ob plezanju na ledene gore Grenlandije. Poleg njega bosta zmagovalca izbirala še Matej Meglič in Katja Kern, lanskoletna predstavnika slovenske dobrodelne odprave Mongol Charity Rally, in predstavnica Dunlopa Romana Stare. Deset finalistov bo imelo nato deset dni časa, da pripravijo svojo kratko predstavitev, od 1. do 14. junija pa bo potekalo glasovanje za končnega zmagovalca.

Kam potovati, koliko krajev obiskati, s kakšnimi prevoznimi sredstvi, kje spati, kaj si na poti ogledati, koliko ljudi potuje - vse to je popolnoma prepuščeno željam in domišljiji avtorjev potovalnih načrtov. Edina dva pogoja za sodelovanje sta, da mora ekipa popotnikov šteti vsaj dva člana ter da iz pripravljega nabora dogodivščin izbere deset stvari, ki jih mora zares doživeti, posneti in prek spleta deliti. Gre za izzive, kot je na primer posneti dobro panoramo, se fotografirati z branjevko na lokalnem marketu, narediti dobro delo, svojo pričesko zaupati lokalnemu frizerju ali kaj podobnega. Važno je, da je stvar dokumentirana, selfiji pa so tako ali tako najbolj zaželeni.

Dunlop avanture so zastavljene optimistično, prijazno in malce adrenalinsko. Izbrani popotniki bodo tako lahko, denimo, organizirali lokalni maraton ali piknik za naključne mimoidoče, dan preživeli brez denarja, gradili peščene gradove, se poskusili kot novinarji, lokalni taksisti ali ribiči, domačine učili Zdravljice, se z receptorjem svojega hotela pomerili v adrenalinskih športih, iz Dunlop pnevmatik delali gugalnice, frčali po zraku, ustvarjali Dunlop koktejl in še in še.

Pravijo, da je natečaj namenjen vsem, ki si dovolijo doseči tudi najbolj divje sanje. Če ste za akcijo, se čim prej oglasite na njihovi spletni strani ali Facebook profilu.

Več iz te teme:

Komentarji: