Istrski kolesarski maraton z rekordno udeležbo

Rekordno število se jih je udeležilo nedeljskega maratona, skupaj s sobotnim družinskim izletom in mini maratonom kar preko 1000 kolesarjev.
 
Fotografija: Nedelja je bila v znamenju vožnje po treh razglednih trasah po Istri. Foto: Fuf
Odpri galerijo
Nedelja je bila v znamenju vožnje po treh razglednih trasah po Istri. Foto: Fuf

Letošnji 7. Istrski kolesarski maraton je po dveh deževnih izvedbah tokrat pospremilo sonce in v Istro privabilo številne kolesarje ter druge ljubitelje rekreativnega druženja.

Sobota je ponudila bogato dogajanje za otroke in družine. Na vodenem kolesarskem izletu so ob rekreativni vožnji in druženju odkrivali znamenitosti Ankarana. Po zaključni pogostitvi je dogajanje na odru popestril Junaški jelen, gledališka predstava za najmlajše. Vrhunec dneva je predstavljal Mini Istrski maraton.

Kar 50 najmlajših otrok je odpeljalo 300 metrov dolgo kolesarsko traso na poganjalčkih in kolesih, s čimer so si prisvojili darilca in medalje ter bili vsi razglašeni za zmagovalce. Ves dan so bili dobro obiskani tudi spretnostni poligon in ostale vsebine Zavoda Varna pot, ki so dopolnili dogajanje na festivalu iz sklopa prireditev Veter v laseh.

Nedelja je bila v znamenju vožnje po treh razglednih trasah po Istri. Udeleženci najkrajše trase Salinera so uživali na krožni vožnji do Kopra in bili na okrepčilni postaji deležni sladkega presenečenja - sladoleda Kavarne Triglav. Kolesarji na srednji trasi Luka Koper (48 km) in dolgi trasi Hervis (78 km) pa so se podali v zaledje Istre ter bili znova navdušeni nad panoramami in razgibanim terenom.

V sklopu dolge trase je potekalo tudi tekmovanje za pikčasto majico Oshee kralja in kraljico Bošta. Naslov sta osvojila Laura Ukovich (11:21) in Andrea Calza (7:17), ki sta najhitreje osvojila gorski cilj na 3 kilometrskem vzponu iz doline Dragonje do Boršta. Petra Pasar (11:46) in Martina Erjavec (12:02) sta osvojila drugo in tretje mesto med ženskami, Danijel Vinčec (8:19) in Tadej Sedar (8:22) pa med moškimi.

Naslov sta osvojila <strong>Laura Ukovich </strong>(11:21) in <strong>Andrea Calza</strong> (7:17), ki sta najhitreje osvojila gorski cilj na 3 kilometrskem vzponu iz doline Dragonje do Boršta. Foto: Fuf
Naslov sta osvojila Laura Ukovich (11:21) in Andrea Calza (7:17), ki sta najhitreje osvojila gorski cilj na 3 kilometrskem vzponu iz doline Dragonje do Boršta. Foto: Fuf


Pestro pa je bilo tudi na osrednjem prizorišču. Poleg pogostitve udeležencev je dogajanje spremljal glasbeni nastop Marka Hrabarja, svoje spretnosti na BMX kolesih so pokazali člani kluba Obala riders. Svojevrstna atrakcija so bili tudi Rovtarji iz Škofje Loke, s kolesi starodobniki. Popoldne je sledila razglasitev nagrad najboljšim na tekmovanju, številne nagrade pa se je med udeležence podelilo tudi z žrebom. Glavna je bila kolo Pony, najštevilčnejša ekipa iz Grosuplja pa je dobila istrski pršut. Maraton je bil sklepna prireditev sklopa Slovenija kolesari, ki ga že vrsto let izvaja Kolesarska zveza Slovenije.

Sobota je ponudila bogato dogajanje za otroke in družine. Foto: Fuf
Sobota je ponudila bogato dogajanje za otroke in družine. Foto: Fuf


Nepogrešljivi na Istrskem kolesarskem maratonu so številni navijači ob trasah, ki spodbujajo kolesarje na poti do cilja. Ajk je z bobni dvigoval ritem udeležencem na vzponu proti Pomjanu, za kar 7 okrepčilnih postaj pa so znova poskrbela lokalna društva in vasi, pri čemer gre še posebna zahvala občanom Sv. Petra, Gažona, Popeter, gasilcem iz Nove Vasi in gasilcem iz Krkavč, ki so poskrbeli za okrepčila na poti in usmerjanje udeležencev.

G Foto Fuf
G Foto Fuf


Zahvala za uspešno organizacijo zavzeti ekipi in ostalim, ki so kakor koli prispevali k izvedbi. Prostovoljcem, rediteljem, motoristom in policistom, za zanesljivo in varno spremstvo udeležencev do cilja. Prav tako gre zahvala Občini Ankaran, Mestni občini Koper, Občini Piran in Občini Izola, ter sponzorjem, ki omogočajo dogodek. Še posebej Luki Koper - skladu Živeti s pristaniščem, Hervisu, Hotelom Bernardin, podjetju ARC iz Kranja, Avto centru Jereb, Radiu in Televiziji Koper, zavarovalnici Adriatic Slovenica, Rižanskemu vodovodu, Addiko bank ter partnerjem na Otoku zdravja in NIJZ OE Koper.

Zahvala za uspešno organizacijo zavzeti ekipi in ostalim, ki so kakor koli prispevali k izvedbi. Foto: Fuf
Zahvala za uspešno organizacijo zavzeti ekipi in ostalim, ki so kakor koli prispevali k izvedbi. Foto: Fuf


Kolesarji na srednji trasi Luka Koper (48 km) in dolgi trasi Hervis (78 km) pa so se podali v zaledje Istre ter bili znova navdušeni nad panoramami in razgibanim terenom. Foto: Fuf
Kolesarji na srednji trasi Luka Koper (48 km) in dolgi trasi Hervis (78 km) pa so se podali v zaledje Istre ter bili znova navdušeni nad panoramami in razgibanim terenom. Foto: Fuf


Foto: Fuf.si
Goran Sambt
 

Komentarji: