Predstavitvena informacija

Izkoristite daljše pomladne dni za gibanje na prostem

Ure smo premaknili na poletni čas, kar prinaša daljše dneve in več možnosti za gibanje na prostem. Izkoristite to pomlad za odkrivanje čudovitih skritih kotičkov v naravi, novih gozdnih poti in sprehajalnih stez. Gibanje na svežem zraku namreč zagotavlja

Objavljeno
18. april 2019 07.04
Posodobljeno
18. april 2019 07.04
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
Ste vedeli, da se med hojo in telovadbo sproščajo endorfini – hormoni sreče? To je še en razlog več, da se odpravite na svež zrak, poskrbite za svoje telo in redno fizično aktivnost. V naravo se podajte sredi dneva in poskusite ujeti čim več sončnih žarkov, ki smo jih pozimi tako pogrešali. Tako boste zagotovili tudi potreben vnos vitamina D, ki ga naše telo tvori ob izpostavljenosti sončni svetlobi, blagodejno pa deluje tudi proti stresu in utrujenosti. Trenerka športne rekreacije Anja Susič, ki se z nami pripravlja na Rio Mare Parenzana Maraton, tokrat predstavlja vaje za moč zgornjega dela telesa, ki vključujejo potisk nad glavo, horizontalni poteg elastike, oporo na dlaneh ležno in potege v zaročenje. Vaje z elastiko so odlična rešitev za vse, ki v svoji okolici nimate telovadnih orodij ali fitnesa na prostem in bi svoj trening radi opravili na svežem zraku. Na spodnjih fotografijah preverite Anjine preproste in učinkovite vaje, ki vam bodo pomagale ostati v formi.

 POTISK NAD GLAVO: kolena imamo rahlo pokrčena, roke potisnemo nad glavo

 HORIZONTALNI POTEG ELASTIKE: roke imamo v višini prsnega koša, ramena so sproščena

 OPORA NA DLANEH LEŽE: trije koraki v levo, nato trije v desno; pazimo, da imamo dlani pod rameni

 POTEGI V ZAROČENJE: hrbet imamo poravnan, komolci gredo ozko v zaročenje

Razmigali smo se, nadihali svežega zraka tudi, zdaj pa moramo čim prej nahraniti svoje mišice ter poskrbeti za vnos beljakovin in tekočine. Odličen recept, s katerim boste nadomestili porabljeno energijo, predstavlja kulinarična mojstrica Ana Žontar Kristanc: »Solat se lahko precej hitro naveličamo, če jih ne znamo obogatiti z različnimi dodatki, zato sem tokrat pripravila okusno in hranljivo radičevo solato s tunino, feto in bučnimi semeni. Solata tako odlično povezuje nežne okuse tunine Rio Mare Leggero s prijetno grenkobo radiča ter poskrbi za eksplozijo okusov in barv na krožniku, ki se prav skladajo z barvitimi pomladnimi dnevi.«

 

 Jajca so eden najboljših virov beljakovin in vsebujejo vseh devet esencialnih aminokislin, zato so odlična izbira, če želite povečati vnos teh izjemno pomembnih snovi. To jed še dodatno obogatita radič, ki zdravilno vpliva na naše prebavne organe, in tunina Rio Mare Leggero, ki ima kar 60 % manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju. Poleg tega je tudi tunina odličen vir visokokakovostnih in lahko prebavljivih beljakovin, vsebuje pa tudi dragocene omega-3-maščobne kisline, ki varujejo naš srčno-žilni sistem in pomagajo uravnavati telesno težo. Recept bo s svojimi izvrstnimi sestavinami zagotovo prepričal tudi najbolj izbirčne, še posebej primeren pa je za vse, ki bi radi s preprostimi in zdravimi recepti zaživeli lahkotno.

  Kaj še čakate? To pomlad ostanite v formi z Rio Mare, dobro razgibajte svoje telo na svežem zraku in se razvajajte z Aninimi dobrotami. Pa ne pozabite se prijaviti na najlepši tekaški dogodek na Obali, Rio Mare Parenzana Maraton, ki bo 27. aprila. Obetajo se nam krasni pogledi na morje, svež morski zrak, dobra družba in obilica pozitivne energije, zato preprosto ne smete manjkati. Če želite prejeti startnino za maraton, sodelujte v nagradnih igrah, ki jih Anja Susič pripravlja na svojih družbenih omrežjih Facebook in Instagram, in morda se bo sreča nasmehnila prav vam.

Celoten Anin recept za radičevo solato s tunino, feto in bučnimi semeni preverite na njenem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.