Jabolčni pire pred vadbo

Po jabolčnem pireju, dajte svoji prebavi približno 30 minut časa, preden se podate na vadbo.  

Objavljeno
05. januar 2020 08.50
Posodobljeno
05. januar 2020 09.21
Pred vadbo za odlično vadbo. Foto: Shutterstock
Polet
Polet
Brez glutena, mlečnih izdelkov, prijazno za vegetarijance in vegane, pire iz sladkega krompirja in jabolka je zadetek v polno pred vsako vadbo! Tokratna jed vsebuje ogromno ogljikovih hidratov, sladkor poskrbi za energijo, ki jo boste lahko pokurili ob naslednji vadbi. Dodatki so dobrodošli, najsibodi med, javorjev sirup, bučna semena, melasa, vanilijev ekstrakt ali kaj drugega po vašem okusu. Po jedi, dajte svoji prebavi približno 30 minut, preden se podate na vadbo.



 

Potrebujemo:


1 srednje velik sladki krompir, narezan na kocke

1/3 skodelice jabolčne omake ali čežane
2 žlici medu ali javorjevega sirupa
¼ žličke soli in popra
1 žlica rozin
1 žlica popečenih bučnih semen

 

Priprava:


Pire iz sladkega krompirja pripravite kot vsak pire. Če imate doma mikrovalovko lahko ta proces pospešite. Narezan krompir položite v posodo, ki lahko gre v mikrovalovko, dodajte dve žlici vode in pokrijte s plastično folijo ter jo na vrhu z zobotrebcem kar nekajkrat preluknjajte. 6 minut bo dovolj, da krompir postane mehak.

Namesto mleka in masla v pire, ki ste ga že pretlačili, vrzite rozine, začimbe, med oziroma javorjev sirup in potresite z bučnimi semeni.

Pred vadbo za odlično vadbo!