Jogurt, kozmetično živilo in utrjevalec kosti

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V tej kategoriji smo na naši spletni strani že predstavili prednosti avokada, mandljev in lososa, ki so vsestranska živila s številnimi funkcijami. Avokado je odličen v guacamoleju ali na prepečencu ter na obrazu proti podočnjakom, losos je fantastičen na krožniku, poln energije in blagodejen za vaše nohte, mandlji pa so tako polni z energijo, da jih moramo pojesti malo, a vseeno na nas vplivajo odločno in odlično, v prigrizku, ki pomaga tudi našim lasem in koži.

Jogurt za okus, kožo in kosti

Jogurt: Jejte ga za zajtrk in malico ter prihranite kakšen karton za improvizirano masko za obraz. Jogurt vsebuje mlečno kislino, ki je odlična za vašo kožo, saj vam nežno odstranjuje odmrlo kožo (piling) in ima tudi lastnosti krem proti staranju. Še več, jogurt je v resnici ena glavnih sestavih številnih produktov, ki nam obljubljajo učinek pomlajevanja kože. Le s to razliko, da je jogurt neprimerno cenejši način pomlajevanja. Nanesite ga na sveže umit obraz, pustite 10 minut in sperite z vodo.

Pozitivnih učinkov jogurta v prehrani ne moremo našteti kar tako, saj bi potrebovali nekaj več megabajtov prostora na računalniku, zato bodimo preprosti: kalcij krepi naše kosti. Pika.

Hiter zajtrk

V skledo dajte 250 ml jogurta, žlico medu, gozdne sadeže, žlico posušenih brusnic in manjšo pest mandljev. Razganjalo vas bo od energije!

Več iz te teme:

Komentarji: